A Rock Karácsonyt annak idején Korom Ferenc, Cupa kezdeményezésére rendezték meg először, amiben Budai József nagy segítséget vállalt, de a Haverock zenekar tagjai is kivették belőle a részüket.

Karácsony első napján, december 25-én 18 óra 30 perckor kezdődik a Rock Karácsony a Birkacsárdában. Elsőként a zömében helyi fiatalokból álló Retro Rock Band ünnepli a színpadon első születésnapját, egy fergeteges koncert keretében, meglepetés-vendégekkel. Az év folyamán számos helyi rendezvényen részt vettek, illetve egyre-másra szaporodtak a vidéki fellépéseik. Egy basszusgitáros cserén is túl vannak, Pálinkó Dávid helyett Dombi Zsolt tépi a húrokat.

A varázslatos hangú énekes hölgy, Cseh Adrienn nem csak a rockzene világában van otthon, korábban népdalokat énekelt kiváló tehetséggel, de a szíve mégis a keményebb műfajokhoz húzza. A dobos, Rácz Valentin Hódmezővásárhelyről érkezett a bandába, a zenekar egyik alapító tagjának tekinthetjük, hiszen Annus Ádámmal (szólógitár), a csapat másik oszlopos tagjával évek óta együtt zenélnek.

A Crossholder zenekar újdonságnak fog számítani a helyi rockrajongók körében, nem úgy az énekesük, Nahi, azaz Nachladal István, aki szinte már hazajön Mindszentre. Az ex-Wisdom énekes járt már nálunk egy másik formációval is, a The Unplugged Faces elnevezésű akusztikus zenekarral. A Crossholder együttes nemrégiben a Judas Priest volt énekesével, Tim Ripper Owens-sel turnézott nagy sikerrel. A zenekar egyébként 2008. április 10-én, este 20:00-kor alakult. A banda egy koncepciós projekten alapszik, mely a zenekar vezetője, Gondosch “Güzü” János által írt, regényeket foglalja magába.

A történetek középpontjában Cross (Crossholder) áll, egy időutazó, aki 6600-ból, időn és téren átutazva, próbálja a világunkat és saját jelenét is jobbá tenni. Minden fejezet egy verssel kezdődik, mely versek, egyben, a lemezükön lévő dalok is. A koncerteken látványprodukcióval, pirotechnikával egybekötött show-t láthat a nagyérdemű.

Az est harmadik fellépője az Ego-Project lesz. A zenekar 2007-ben alakult rock, metal supergroup olyan tagokból, akik jelenleg a Kalapács, Iron Maidnem, ZBB, Twin City, Invader zenekarokban, korábban a Dance, Sámán, Classica, Tirana, Pokolgép, Dirty Dance, Age of Memesis együttesekben játszottak. Tagok: Beloberk István: basszusgitár, Beloberk Zsolt: dob, Kiss Zoltán: ének, Jung Norbert: gitár, Lahovicz Zoltán Puccer: gitár.

A negyedik zenekar, az INVADER Mindszenten már hatalmas sikerrel debütált a Tanya-bulin, így hát közkívánatra ismét vendégeink lesznek a Rockkarácsonyon. A 2005-ben alakult heavy metal banda tagjai: Mezőfi József- basszusgitár, Hornyák Péter – dob, (ex-Ossian)  Lahovicz Zoltán “Puccer” – szólógitár, Munkácsi Tamás “Tommen” – szólógitár, Jósa Tamás – ének.

Az Invader együttest a Volband követi majd a színpadon. A VOLBAND zenekar 2011. októberében alakult. Az elmúlt évben rengeteg dolog történt velük. Számos nagyobb és kisebb klubbeli koncertet követően a zenekar elnyerte mai, végleges formáját. A zenekar saját hitvallása szerint maximálisan törekszik a Volbeat hangzásvilágát visszaadni. Mottójuk: “Mi a fergeteges hangulatról gondoskodunk, mindenki másnak a dolga, hogy jól érezze magát!” A régi tagok közül csak az énekes, Hajas Joci, (a főnök) tolja tovább a zenekar szekerét, a nyáron a tagok szinte teljesen kicserélődtek. Régi felállásban már a nyáron láthatta őket a közönség a Magyarock napján. A nyáron csatlakozott hozzájuk a mindszenti Annus Ádám (gitáros). A banda további tagjai: Veres Csaba (basszusgitár) és Víczián Ákos (dob).

A Jump Rock Band is szinte régi ismerősként áll a Birkacsárda színpadán, azonban ilyen felállásban még nem láthattuk őket. A többesszám nem is helytálló, hiszen ezúttal Rusznák Gábor egyedül, egy szál gitárral képviseli majd a csapatot. Egyedülálló ajándék lesz a közönségnek, hogy a hajnali órákban akusztikus koncertet ad majd.