– A furfangos kismanók egy ifjúsági meseregény, azonban a felnőttek is tanulhatnak belőle. Amikor még Maroslelén tanítottam, akkor megjelent az Erdei manók tánca című verses-mesés könyvem. Ezekről a kis lényekről folyamatosan kérdezgettek a gyerekek, ezért gondoltam úgy, hogy egy ilyen jellegű mesekönyvet kellene írnom. A mű meseregénnyé nőtte ki magát – kezdte Fehér József, a Kárász József Irodalmi Kör alapító elnöke, a Magyar Kultúra Lovagja.

Az író az est folyamán Nagy Ágnes, a Rádió 7 és a promenad.hu főszerkesztőjének kérdéseire válaszolva elmondta, a tengeri manók életéről, valamint a gonosz ribbonok elleni küzdelmeikről és harcaikról szól a kötet.

– A történet lehetővé teszi számomra, hogy leírjam: az embereknek összefogásra van szükségük a boldoguláshoz. A kötetben a manók is előbb-utóbb rájönnek, hogy így kell cselekedniük annak érdekében, hogy győzzenek a ribbonok felett – folytatta Fehér József.

A könyvbemutatón a Magyari Szilvia és Sári Krisztina, a Bessenyei Ferenc Művelődési színkörének két tagja is közreműködött.

Megyeri József