Reggel Balástya külterületén, az 5-ös főúton egy személygépkocsi motorterében keletkezett tűz. A lángokat a balástyai önkéntes és szegedi hivatásos tűzoltók oltották el, személyi sérülés nem történt, a forgalom korlátozásával nem járt a beavatkozás.

Délután egy Hódmezővásárhelyről Szeged felé közlekedő autóbusz vezetője a motortérből érkező füstöt észlelt, ezért a járművel Vajhát térségében egy buszöbölben megállt. A vezető az utasokat leszállásra kérte fel. A motortér ajtaját felnyitva ott kisebb tüzet észlelt, amelyet porral oltóval eloltott, így a helyszínre érkező hódmezővásárhelyi tűzoltóknak a még forró generátort kellett visszahűteniük. Az utasokat – akik az eset során nem voltak veszélyben – a rövidesen megérkezett járat szállította el Szegedre. A beavatkozás során a forgalom korlátozására nem került sor.

Délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Kert utca egyik ingatlanának kéménye a szomszéd telek felé megdőlt. A kiérkezett vásárhelyi egység a kéményhez csatlakozó kályhában a fűtést megszüntette, és kihúzós létra és kéziszerszámok alkalmazásával a kéményt a biztonságos szintig visszabontották, és a lakók figyelmét felhívták, hogy a kémény helyreállításáig a kályhába nem gyújthatnak be.

Forrás: katasztrófavédelem