Nagy csatában, egy szoros és kemény mérkőzésen elszenvedtük első vereségünket az NBII Dél-kelet csoport női kézilabda bajnokságban. A forduló rangadóján a tabella 2. és 3. helyezett csapata lépett pályára Szarvason, és az összecsapás az előzetes várakozásoknak megfelelően színvonalas mérkőzést hozott a két jól felkészített csapat között.

Sajnos a mérkőzésre nem túl jó előjelekkel készültünk, hiszen sérülések miatt (Hegyi, Manga, Blaskovics G.) erősen tartalékos kerettel készültünk a nyári szünetben alaposan megerősített, és a bajnoki aranyérem egyik várományosának tekinthető szarvasiak ellen. Ezzel együtt dicséretes küzdőszellemmel léptünk pályára, a lányok az első perctől az utolsóig keményen játszottak és mindent megtettek a pontszerzésért.

Az első félidőben nagyon jól működött a védekezésünk, kifejezetten kevés gólon tartottuk a hazaiak lövőit, és csak támadásbeli bizonytalanságaink miatt kellett háromgólos hátrányban pihenőre vonulni. A második játékrész igazi “hullámvasút” hangulatot hozott, hiszen a szarvasiak huszáros kezdéssel 15 perc alatt elhúztak 20-14-re, ekkor sokan temetni kezdték csapatunkat. Azonban az ezúttal újra remekelő Németh Zsófi és Török Bianka, valamint a félidő derekán magára találó Tószegi játékának és góljainak köszönhetően “visszajöttünk a meccsbe” (49. perc 20-20), sőt kis szerencsével akár meg is fordíthattuk volna eredményt. Ekkor azonban – döntő szituációkban – többször is hibáztunk támadásban, és a hazai pálya minden előnyét élvező szarvasiak nagy csatában, az utolsó percben szerzett két góllal eldöntötték a két pont sorsát.

A vereség ellenére csapatunk minden dicséretet megérdemel, hiszen végig szoros, kiélezett meccsen maradtunk alul a kifejezetten erős játékosállománnyal rendelkező szarvasiak ellen erősen tartalékos összeállításban. Pozitívum, hogy hatgólos hátrányban is megalkuvás nélkül küzdöttünk, hittünk magunkban, volt tartása a csapatnak, azonban több játékosunkból is hiányzott a mérkőzés “hőfokához” szükséges rutin és tapasztalat.

NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság – Szarvas

Játékvezetők: Fogl Ferenc, Tomkovics Ákos

Versenybíró: Demartsik Ferenc

Szarvasi NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 29-26 (13-10)

Szarvas: Labát , Ábrahám, Kondacs, Buzási 4, Radnóti 11, Szuhaj, Juhos, Hajdu 2, Kovács 1, Gábor 5, Zelei 5, Farkas, Bagi 1, Zubor, Krizsán, Tóth

HLKC: Tóth – Török M., Németh 11, Török B. 5, Tószegi 6, Sajtos 2, Gaál 1, Cs: Kothencz (k), Molnár (k), Szabó, Bálint, Becsei 1

Gaál Adrienn játékos-edző: “Sajnálom hogy nem sikerült pontot szereznünk a Szarvas ellen, de ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra mert hatalmasat küzdött! El vagyok keseredve hogy a végjátékban nem hagyták hogy a csapatok döntsék el a mérkőzés kimenetelét!”

 

Junior mérkőzés:

Junior csapatunk a tabellán elfoglalt helyezések alapján esélyesként lépett pályára, az első félidő gyengébb játéka után sikerült is 3-4 gólos előnybe kerülnünk. A sok hibával, és sok futással tarkított végjátékban azonban a hazaiak döntetlenre mentették az eredményt.

Szarvasi NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 25-25 (12-11)

Szarvas: Bozsó, Jani, Bagi 1, Zubor 5, Krizsán 1, Tóth 8, Fabó, Zvara 1, Turbucz, Agbaria 5, Palkó 3, Győri 1, Galát, Kondacs, Majoros

HLKC: Balogh – Török M. 1, Klemm 9, Varga-Tóth 1, Szabó 5, Bálint 4, Kandó 1, Cs: Molnár (k), Áncsán (k), Földesi, Blaskovics 3, Fürcht, Molnár, Kovács, Becsei 1, Sajtos

Beslin Anikó edző: “Lendületes meccset játszottunk, de ismét sok hibával kezdtünk, ezért az első félidőben 5 gólos hátrányt kellett leküzdeniük a lányoknak. A második félidőben jól kezdtünk, pár gólos előnyt szereztünk, de a véghajrában elfáradt a csapat. Szabó Patrícia piros-lapja után emberhátrányban fejeztük be a meccset, és egy végig küzdelmes meccsen döntetlent sikerült elérnünk. Ha az eleje is olyan koncentrált lenne, mint a vége, kicsit könnyebb dolguk lenne a csajoknak.

A bajnokság zárófordulójában hazai pályán fogadjuk a KSI csapatait a felnőtt és junior bajnokságban, bízunk benne, hogy csapataink szépen búcsúznak az őszi szezontól.

 

2013. december 7. – Hódtói Sportcsarnok

NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság

Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs

15.00 Hódmezővásárhelyi LKC – KSI SE junior mérkőzés

17.00 Hódmezővásárhelyi LKC – KSI SE felnőtt mérkőzés

Forrás: hlkc.hu