A szegedi Novotel hotelben megtartott sajtótájékoztatón dr. Csák Gyula, az ALFÖLDVÍZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, a társaság készen áll arra, hogy átvegye a szolgáltatást, ami már csak az energia hivatalon múlik.

– Amint megkapjuk az engedélyeket befejeződik az integráció. Az engedélyek megérkezése után 30 napunk lesz arra, hogy átvegyünk mindent, mi már készen állunk – jelentette ki a vezérigazgató, akitől megtudtuk, hogy több mint ötven szerződésre várnak.

A Zrt. által ellátott településeken egységes minőségű szolgáltatást azonos áron biztosítanak majd. Dr. Csák Gyultól megtudtuk, hogy az átállás során a megyében közel 400 embert vesz át a cégük.

A sajtótájékoztatón Szeverényi György, az ALFÖLDVÍZ Zrt. műszaki igazgatója az üzemeltetési struktúra kialakításával kapcsolatosan elmondta, az üzemmérnökségek kialakításánál az volt az egyik legfontosabb szempont, hogy egy-egy probléma esetén minél hamarabb ki tudjanak menni kollégák, és azt orvosolni tudják.

– Jelenleg 14 ügyfélszolgálati irodát működtet a cég, ami 22-re fog nőni – mondta Mihály Tamás, az ALFÖLDVÍZ Zrt. ügyfélszolgálati osztályának vezetője, aki szerint az elérhetőség az egyik legfontosabb, így arra törekedtek az irodák kialakításánál, hogy 30 kilométeres körzetenként legyenek ügyfélszolgálatok, melyek már az első munkanapon a lakosok rendelkezésére állnak.

A.S.