2013. évben magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallási határideje mákus 21-e volt. Azok a magánszemélyek, akik a megadott határidőig nem teljesítették bevallásadási kötelezettségüket a Nemzeti Adó és Vámhivataltól szeptember, október hónapokban bevallásuk pótlására felszólító levelet kaptak.

Mi a teendő, ha felszólító levelet hozott a postás?

A bevallás kitöltéséhez szükséges a 1253-as számú személyi jövedelemadó bevallás elnevezésű nyomtatvány, amely letölthető a NAV internetes honlapjáról, vagy személyesen átvehető az adóhivatal ügyfélszolgálatain, így Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón, Csongrádon és Mórahalmon.

A bevallást a 2012-es adóévben kapott jövedelmeket tartalmazó munkáltatói, kifizetői igazolások alapján kell elkészíteni, a kész adóbevallás benyújtható személyesen az ügyfélszolgálatokon, postai úton, vagy ügyfélkapuval rendelkező adózók esetében elektronikusan is.

Ha bevallási, illetve egyéb adókötelezettségük teljesítéséhez általános tájékoztatásra van szükség, azt személyesen az ügyfélszolgálatokon, illetve telefonon keresztül a 06-40/424242 számon kaphatnak.

A bevallás utólagos teljesítésére a kézhezvételtől számított 8 napos határidő áll rendelkezésre. Azon magánszemélyek, akik nem pótolják adóbevallásukat mulasztási bírságra számíthatnak.