– Két hete találkoztunk a Makó-Térsége Víziközmű Kft. vezetőivel, akik nem számoltak be a dolgozók további foglalkoztatásávak kapcsolatos aggodalmakról, így számomra is új volt ez a dolog – kezdte dr. Csák Gyula, az ALFÖLDVÍZ Zrt. vezérigazgatója.

– A szerződések megkötése után is érzékeltük, hogy minden település nagy figyelemmel követi, hogy milyen előkészületeket tesz a társaságunk, ugyanis minden Önkormányzat számára fontos, hogy a fogyasztók megfelelő szolgáltatást kapjanak – mondta a Csák Gyula, aki hozzátette, Makón különösen érzékeny ez a kérdés, hiszen egy jól működő, jelentős létszámú társaság végezte ott a szolgáltatást, ahol több mint 100 főt foglalkoztattak.

– Mi arra vállaltunk kötelezettséget, hogy a makói vízmű szakembereit a jövőben is a víziközmű szolgáltatásban foglalkoztatjuk. Minden egyes leendő munkatárs számára igyekszünk még az idén ajánlatot tenni. Szeretnénk őket foglalkoztatni, de nem csak a makói munkákban számítunk rájuk – mondta a vezérigazgató, akitől megtudtuk, hogy azt viszont soha nem rejtették véka alá, hogy a nyugdíjas dolgozókkal nem kívánnak szerződést kötni.

Mindezek mellet a makói társaságnak a jelenleg használatában lévő eszközeire is konkrét ajánlatot tettek, akár bérlet, vagy adásvétel keretében. Dr. Csák Gyula szerint mindenki joggal fejezi ki aggodalmát, mert egy komoly értékről van szó, de azokat a vállalásokat, amiket az ALFÖLDVÍZ Zrt. tett, azt tudja teljesíteni.

„Korai azt gondolni, hogy azokra az intézkedésekre, amikre eddig még nem került sor, nem tennénk meg. Miután ez megtörtént, majd ki lehet értékelni” – mondta a vezérigazgató, aki kijelentette: az ALFÖLVÍZ Zrt.-nek lesz Makón üzemmérnöksége, ahol a helyi szakemberekkel oldják meg a mindennapi üzemeltetést.

Végezetül dr. Csák Gyula reagált arra a felvetésre, ami szintén a makói testületi ülésen hangzott el: „egyes hódmezővásárhelyi vezetők egyes döntései” miatt került sor az egészségügy, vagy a víziközmű szolgáltatók átszervezésére. A vezérigazgató kijelentette: „az ország vízműveinek átszervezéséről még 2011-ben döntött a parlament.”

A.S.