Csongrád megyében a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzett a legjobb helyen, országosan a 19. lett. A második legjobb megyei intézmény is szegedi: az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium, összesítésben a 28. lett. Más megyei iskola nem került az első 100-ba.

Nem meglepetés, hogy az idén is a fővárosi iskolák sikerét hozta az összesítés, első a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, második az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola Gyakorló Gimnázium, harmadik pedig a Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium lett.

A legjobb vidéki középiskola a zalaegerszegi Zrínyi lett, utána a veszprémi Lovassy László Gimnázium, a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium, valamint a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium következik.

A rangsorolás a diákok tanulmányi és felvételi eredményei, illetve tanulmányiverseny-helyezésük alapján készült. Figyelembe vették a tavalyi érettségi eredményeket, az országos kompetenciamérés kutatói adatbázisát, a szakmaiverseny-eredmények adatbázisát, a Köznevelési Információs Rendszer intézménytörzsi nyilvántartását és a felsőoktatási felvételi eljárás eredményeit.

Forrás: szeged.hu