Csupán tojásfehérjére, sajtra, zsemlemorzsára és persze olajra van szükség. Nem írok mennyiségeket, mert attól függ a mennyiség, hogy mennyi a tojásfehérje, illetve módosít a szükséges arányokon az is, hogy friss vagy fagyasztott tojásfehérjét használunk.

Sajtpuffancs (fotó: nlcafe.hu)

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és elkezdjük belereszelni a sajtot. Annyi sajtra van szükségünk, hogy formázható massza legyen a végeredmény. Ebből a masszából kis golyókat készítünk, amit meghempergetünk zsemlemorzsában, majd a golyócskákat bő olajban kisütjük.

Ha ízesíteni szeretnék, sót ne használjanak hozzá, mert a sajt elég sós, de nyugodtan reszelhetnek bele egy kis szerecsendiót.

Érdemes kipróbálni füstölt sajttal is. Egyszerűen ellenállhatatlan! Jó étvágyat kívánunk!