Vasárnap északnyugat felől fokozatosan beborul az ég. Az éjszakai órákban az északi megyékben helyenként hószállingózás, kisebb havazás, havas eső, eső is előfordulhat. Holnap napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, főként a déli országrészben süt ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Eleinte északon néhol kialakulhat gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék. A déli, délnyugati szelet inkább csak a Tiszántúlon kísérik élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, 3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2, 7 fok fok között várható.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Vasárnap kevésbé felhős, napos, illetve erősen felhős, borult, párás területek egyaránt lesznek. Helyenként tartósabban megmaradhat az éjszaka képződő köd. Az időszak elején a napos, a végén a felhős tájak lesznek túlsúlyban.

Jelentős mennyiségű csapadék az ország területén nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0, -6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 7 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Melegfronti, majd kettős fronthatás várható, ezért a frontérzékenyekre nehéz időszak vár. Náluk fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, ingerlékenység, fáradékonyság jelentkezhet. Erősödhetnek a reumatikus, ízületi fájdalmak, fokozódhat a görcshajlam. Csökkenhet a koncentrálóképesség, nőhet a reakcióidő.

 

Forrás: hirado