Az őszi szezont a Mindszent döntő fölénnyel, kilenc pontos előnnyel zárta a második Deszk előtt a Megye II.-ben, 43 alkalommal terhelték meg az ellenfelek hálóját és mindössze nyolcat kaptak, amelyben nagy szerepet játszott a védelem oszlopos tagja Szabó Bence. A csapatszellem kitűnő, a játékosok egymásért is harcolnak, a szurkolók pedig hálásak mindezért, így az első hely megérdemelt. Ezt az is bizonyítja, hogy ősszel 15-ből 14 meccset nyertek, sőt az egyetlen döntetlenre végződött találkozón is legalább annyira lejtett a pálya, mint a kékestetői síparadicsom, ám a Bordányt a Fortuna mellett a kapufa is megmentette a vereségtől. Ezekhez a sikerekhez a lőtt gólok közel negyedével, 10 találattal járult hozzá Antal Sándor, a csapat csatára, aki egyben a Rádió7 és a promenad.hu gárdájában is meghatározó tag. Most nem ő kérdezett, hanem mi faggattuk őt.

A.S.: Minden meccs emlékezetes, de azért mégis kiemelném a Gyálarét elleni találatot, vagy a dorozsmai érintés nélküli szögletgólt, amit rögtön követett még egy. Természetesen a gólokhoz szerencse is kellett, de örülök, hogy így sikerült a szezon.

Promenad.hu: A tabellát nézve azt látjuk, hogy a Mindszent az őszi bajnok 43 ponttal, kilenccel előzi meg a második Deszket. Hogyan alakul majd ez tavasszal?

A.S.: Reméljük, hogy ugyanígy. Ősszel 15 mérkőzésből 14-et megnyertünk, sőt a Bordány elleni rangadón is „felbillent a pálya”, de ott sajnos csak döntetlent értünk el, helyzetek sokaságát hagytuk akkor ki. Remélem, hogy tavasszal Korom Ernő edző vezényletével folytatjuk ezt jó a sorozatot. Amennyiben 12 meccset megnyerünk, akkor bajnokok leszünk. Pozitív irányban változott az edzéslátogatottság is. Annak idején az átszervezés miatt estünk ki az első osztályból, természetesen szeretnénk visszakerülni, s erre fel is jogosít a jelenlegi kilenc pontos előny.

Promenad.hu: A Bordány elleni meccset mi is megnéztük és a szurkolók nagyon lelkesen biztatták a csapatot…

A.S.: Nagyon elégedett vagyok a szurkolókkal, akik miatt néha idegenben is „otthon” játszunk. Köszönjük nekik, hiszen az eredményeket ők igazolják vissza legelőször.

Promenad.hu: Mennyire tudod összegyeztetni a Rádió7-nél végzett munkádat és a focit?

A.S.: Meg tudom oldani, mert szerencsére a Rádió7 is jó csapatként működik, és a kollégák kisegítik egymást, ugyanúgy, mint a mindszenti focisták.

Herczeg Sándor

Fotók: Szegedma.hu