Tizenkét megyére adott ki első fokú figyelmzetetést vasárnapra a meteorológiai szolgálat. Mint írják, szombat estétől főként a Dunától keletre és délnyugaton kezd párássá, ködössé válni a levegő.

Vasárnap legtovább északkeleten maradhat meg helyenként a köd, a legtöbb helyen viszont már reggeltől javulnak a látási viszonyok.

Szombat

Északon felhős időre számíthatunk, délen azonban a változó felhőzet mellett akár több órára is kisüthet a nap. Délelőtt helyenként még kisebb eső, havas eső vagy havazás előfordulhat, délutántól nem várható csapadék. Általában mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 3 és 7, késő este -2 és 3 fok fok között várható.

Vasárnap

Többnyire gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, de helyenként tartósabban megmaradhat az éjszaka képződő köd. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában -5, 1 fok között, északkeleten -5 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között valószínű.

Hétfő

Többnyire gyengén felhős idő várható, elsősorban délen helyenként tartósan megmaradhat az éjszaka képződő köd. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -5, 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Kedd

Kevésbé felhős, napos, illetve erősen felhős, borult, párás helyek egyaránt lesznek. Helyenként a déli órákig megmaradhatnak az éjszaka képződő ködfoltok. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeletire forduló szél időnként megélénkül, a Fertő-tó térségében olykor meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -5, 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon ennél hidegebb is lehet.

Szerda

Borult, párás, foltokban tartósan ködös, illetve kevésbé felhős területek váltakoznak. Legfeljebb ködszitálás, hószállingózás alakulhat ki. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -6, -1 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, 5 fok között, a felhős, párás helyeken -2 fok körül alakul.

Csütörtök

Változóan felhős lesz az ég, helyenként tartósabban párás, ködös idő várható. Legfeljebb ködszitálás, hószállingózás fordulhat elő. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -6, -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, 5 fok között, a ködös tájakon -2 fok körül alakul.

Péntek

Többnyire erősen felhős lesz az ég, helyenként havas eső, havazás is előfordulhat. A délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, 4 fok között alakul.

Forrás: hirado