– November 28-án Hódmezővásárhelyen is megrendezik a Hivatalok Napját, amely azt az ügyfélbarát hozzáállást tükrözi, amely az elmúlt három-négy évre jellemző. A rendezvénnyel szeretnénk minél közelebb kerülni az emberekhez.  A vásárhelyi programokkal a tanulói ifjúságot próbáljuk megcélozni, akik jelenleg még nem ügyfelei a hatóságoknak – kezdte dr. Makó András.

– Különböző helyszíneken rendezik a foglalkozásokat. A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában a Népegészségügyi Intézet családvédelmi munkatársai a nyolcadikosoknak tartanak rendhagyó osztályfőnöki órát „Serdülőkor, felnőtté válás” témában – folytatta dr. Makó András. Hozzátette, a Munkaügyi Kirendeltség munkájába is betekintést nyerhetnek a diákok, többek között pályaválasztási tanácsadáson és „üzemlátogatáson” vehetnek részt.

– A Földhivatalban is megismerkedhetnek az ott zajló munkával a gyerekek, akik a térképészet múltjával és jövőjével is foglalkozhatnak. A Németh László Gimnázium, Általános Iskolában a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség egy interaktív órán hívja fel a figyelmüket a fogyasztóvédelemre. A Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságon talajminta-vételt végezhetnek, laboratóriumi munkákban vehetnek részt a tanulók– zárta a Járási Hivatal vezetője.

A Rádió 7 csütörtöki Napraforgó műsorában dr. Makó Andrással hallhatnak beszélgetést a Járási Hivatal munkájáról, az elmúlt közel egy év tapasztalatairól.

Megyeri József