A női tőrözők egyéni versenyszámában 15 induló közül két vásárhelyi lány verekedte be magát a 8-as döntőbe. Bereczki Rékának a csoportküzdelem nem jelentett akadályt, a döntőbe jutásért vívott asszójában magabiztos vívással győzött, utána pedig egy nagyon szoros küzdelembe kapott ki a későbbi 2-ik helyezettől, és így a 6-ik helyen végzett. Horváth Noéminek nehezen indult a csoportkör, de a továbbiakban összeszedte magát és remek vívást mutatott be. Egymás után két szoros kiélezett küzdelemben győzött, a döntőbe jutásért pedig a későbbi győztestől szenvedett vereséget így felállhatott a dobogó 3-ik fokára. Kádár Kittinek szintén nehezen indult a verseny, így a döntőbe jutásért egy rutinos szegedi versenyzővel került össze, akitől egy magas színvonalú asszó során szenvedett vereséget és végzett a 11-ik helyen.

A férfi tőrözők egyéni versenyszámában 30 induló közül szintén két vásárhelyi jutott be a legjobb 8-ba. Kulcsár Gergely kiváló vívással kezdett és, ha már így tett remek formáját egészen a verseny végéig megőrizte. A csoportküzdelmek során 5 győzelemmel zárt. Ezután pedig sorban mind a 4 ellenfelét megverte az első hely felé vezető úton, így idén is címvédőhöz méltó módon magabiztosan lett Felnőtt Férfi Tőr Vidékbajnok. Sápi Ferencnek nehezen indult a csoportkör, gyorsan összeszedte magát és javuló vívással 3 győzelmet aratott. A 8-as döntőbe jutásért nehéz ellenféllel szemben, magas színvonalú asszóban győzött. A kövezetkő asszóban már sajnos egyből vereséget szenvedett így a 7-ik helyen végzett. Tóth Martin Szilárd fiatal kora ellenére megállta a helyét a felnőttek között. Győzelemmel kezdte a versenyt, ezután azonban már nem tudott többször győzni így a 25-ik helyen zárta a vidékbajnokság egyéni küzdelmeit.

A női tőrözők csapatversenyében az egyéni jó eredményeknek köszönhetően a vásárhelyi lányok az első helyen lettek rangsorolva, ezért elég volt két győzelem ahhoz, hogy megnyerjék a csapatverseny. Ennek szellemében kezdésként a Szolnok csapatát könnyedén győzték le. Ezután pedig a debreceni lányok felett szoros asszóban győzedelmeskedtek, és így megszerezték a 2013-as Felnőtt Női Tőr Vidékbajnok címet.

A férfi tőrözők csapatversenyében a vásárhelyi fiúkat a 3-ik helyen rangsorolták. Ezért már a negyeddöntő küzdelmei során vívniuk kellett. Debrecen és Nagykanizsa csapatait legyőzve jutottak be a döntőbe a fiúk, ahol végig szoros fej-fej melletti küzdelemben végül 2 tussal maradt le az első helyről. Így vásárhely férfi tőr csapata a dobogó második fokára álhatott fel.

Végeredmény:

Felnőtt női tőr:

1. Szigetvári Andrea, Budakalász

2. Árvay Beáta, Békéscsaba

3. Horváth Noémi, Csomorkány

3. Orosházi Csilla, Budakalász

6. Bereczki Réka, Csomorkány

11. Kádár Kitti Csomorkány

Felnőtt férfi tőr:

1. Kulcsár Gergely, Csomorkány

2. Örsi Dániel, Budakalász

3. Böröcz András, Budakalász

3. Serra György, Debrecen

7. Sápi Ferenc, Csomorkány

Női tőr csapat:

  1. Csomorkány ( Horváth Noémi, Bereczki Réka, Kádár Kitti )
  2. Deberecen
  3. Szolnok

Férfi tőr csapat:

  1. Budakalász
  2. Csomorkány ( Kulcsár Gergely, Tóth Martin Szilárd, Sápi Ferenc )
  3. Nagykanizsa