A kivitelező szakmai vonatkozásban teljesítette a feladatát, jelenleg a helyreállítási munkálatok vannak hátra – folytatta Czene Gyula, aki arról tájékoztatta a képviselőket, hogy azokat az útvonalak, melyeket a beruházás során felbontottak, most felújítja a kivitelező.

Több fajta technológiát alkalmaznak, a hosszában felvágott úr esetében sávos helyreállítást végeznek, de vannak olyan szakaszok, ahol olyan sérülések történtek, hogy az alapszerkezet helyreállítása után összefüggő aszfaltszőnyeget kap az út – magyarázta a műszaki ügyintéző, aki szerint ez minőségi változás lesz.

A helyreállítás költségének egy része az alapprojektbe volt benne, valamint 96 milliós keretből újul meg az út. A teljes beruházásnak jövő május végéig kell elkészülnie.

Mindezek mellett Czene Gyulától megtudtuk, hogy a lakosok a rendszerre történő csatlakozást csak akkor tegyék meg, ha arról kaptak írásbeli értesítést a kivitelezőtől.

A keddi testületi ülésen a grémium úgy döntött, hogy 200 ezer forinttal támogatja a helyi templom díszkivilágításának költségét. Ebből a pénzből izzókat vásárolnak. Mindezek mellett elfogadták a közösségi ház beszámolóját is.

A.S.