A Mindszenti Általános Iskola XIX. Jótékonysági bálját rendezte november 23-án a helyi sportcsarnokban, amely a 18 óra 30 perces kezdésre megtelt. Több mint háromszázan foglaltak helyet. Bagitáné Szécsényi Mária, igazgató rövid megnyitója után, ahogy az ilyenkor lenni szokott a gyerekek kerültek a középpontba. Elsőként a dobosok hívták fel magukra a figyelmet, majd a Szilver tánciskola 8. osztályos növendékei mutatkoztak be a nagyközönség előtt, de az újonnan megalakult iskolai kórus is fellépett.

„Nagyon vártuk már, hogy legyen és bízom benne, hogy egyre többen jelentkeznek majd a kórusba” – mondta az igazgató. A műsort egy nagy gyerek sereg zárta, ugyanis az 1., 2., 3. osztályosok közül kilencvenen szórakoztatták a bálozókat.

Még a Tatár család birkapörköltje előtt Farkas Sándor, országgyűlési képviselő és Zsótér Károly, polgármester mondott ünnepi köszöntőt. Mindketten a közös összefogásról szóltak, ugyanis a bál bevételét is nemes célra fordítják, a „Fiú” iskola mosdóját újítják fel belőle.

„Természetesen ez a pénz nem lesz elég. Költségvetés még nem készült, de a „Lány” iskola mosdójának felújítása 1,5 millió forintba került, úgy, hogy nem kellett munkabért fizetni, illetve olcsón jutottunk alapanyagokhoz. Az eddig összegyűlt pénzt reméljük, kipótolja majd az Önkormányzat, és akkor jövő nyáron megújulhat a mosdónk” – nyilatkozta portálunknak Bagitáné Szécsényi Mária.

Nem is olyan régen még Mihály Máté is a mindszenti iskolában koptatta a padokat, aki barátaival érkezett a szombat esti bálra szórakozni. – Azon kívül, hogy itt vagyunk, nagyon fontosnak tartjuk, hogy megújuljon a mosdó és a jelenlétünkkel is próbálunk segíteni, hogy ez a felújítás megvalósuljon – árulta el Máté.

A marhapörkölt elfogyasztása után a Bibuczi Zenekar húzta reggelig a talpalávalót.