Kedves hallgató!

Egy felmérésen feltették több száz férfinak, hogy ha választani kellene, hogy melyik élethelyzettel boldogulna leginkább, magányosan és szeretet nélkül élni, vagy sikertelenül és tisztelet nélkül. 74 százalék az első lehetőséget választotta. Tehát egy átlagos férfiről és a közösségről, mint a sikerről és a tiszteletről.

Egy másik felmérésen azt a kérdést tették föl a férfiaknak, hogy milyen érzése támad inkább amikor egy heves vitában van a feleségével? Inkább úgy érzi, hogy a felesége ilyenkor nem szereti őt, vagy inkább nem tiszteli?  81 százalék mondta azt, hogy egy veszekedésben inkább az az érzésük, hogy feleségük nem tiszteli őket. Tehát úgy tűnik, hogy egyátlagos férfinak az nagyon fontos, hogy feleségétől és más emberektől is kellő tiszteletet kapjon.

Miért van ez így? Talán az összes férfi önimádó és beképzelt?

Egy harmadik felmérésen 2000 házaspárt vizsgáltak, akik 20 és 40 év közötti időtartamban voltak házasok. Kiderült két dolog volt nagyon sikeres ezekben a házasságokban. A mindennapi életben általában szeretettel és tisztelettel bántak egymással,

Kedves hallgató!

Szeretet és tisztelet. Ez a Biblia szerint is a sikeres házasság titka. Pál apostol a következőket mondja a férfiaknak és a nőknek:

Mindenki egyenként úgy szeresse a feleségét, mint önmagát. Az asszony pedig tisztelje férjét!

Pál, már tudta mi kell a nőknek és mi a férfiaknak. A nőknek főleg szeretet kell, a férfiaknak pedig tisztelet. Egy nő valószínűleg nem örülne egy üdvözlőkártyának a férjétől, amin az áll mennyire tiszteli őt. Valószínűleg hamar a kukába dobná.

Egy átlagos férfi viszont nagyon is örülne, ha ilyen kártyát kapna a feleségétől. Odatenné az éjjeliszekrényre, és minden este ránézne.

Miért van az, hogy a nőknek inkább a szeretet kell, a férfiaknak pedig inkább a tisztelet? Nagyon egyszerű. Mert Isten így teremtette őket. Egy férfi felüdül lelkileg, ha azt hallja felesége büszke rá és nagyra tartja, amit tett érte.

Egy nő viszont, akkor boldog ha a férje tudatja vele, rajta kívül nincs más nő az életébe és nagyon szereti őt.

Kedves feleségek! Ha azt akarják, hogy férjüknek legyen egy jó napja, akkor mondjon neki minden nap egy dolgot, amit nagyra becsül benne.

Kedves férjek! Ha azt akarják, hogy feleségüknek legyen egy jó napja, mutassák ki nekik, hogy mennyire nagy kincs a számukra. Hogyan? Kérjen Istentől segítséget, hogy adjon fantáziát ennek eléréséhez.