Szanka Ferenc közölte, az elkövetők először az augusztus 20-ai ünnepek alatt igyekeztek bejutni alulról, a pincefödémet megbontva a belvárosi üzletbe, de akkor rossz helyiségbe fúrtak fel. Legközelebb az október 23-ai hosszú hétvége során próbálkoztak, megbontották a pince mennyezetét, majd flexszel kivágták a páncélszekrény alját, és készpénzt, valamint ékszereket és befektetési aranytömböket tulajdonítottak el 105 millió forint értékben.

A vádlottak ezután az eltulajdonított arany egy részét átadták a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi osztályán, Budapesten, a Sándor-palotában szolgálatot teljesítő ismerősüknek, aki azt tovább értékesítette egy német ékszerkereskedőnek.

A rendőrség idén január 4-én, az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjében fogta el a német állampolgárt és feleségét, akinél az eltulajdonított arany egy részét találták meg, mintegy 14 millió forint értékben.
A Szegedi Járási Ügyészség az ékszerüzlet kifosztóit különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással, az értékesítésben résztvevőket pedig nagyobb értékre elkövetett orgazdasággal vádolja.
Az ékszerek továbbértékesítésében közreműködő rendőr ügyében a Szegedi Nyomozó Ügyészség jár el – közölte a szóvivő.

Forrás: MTI