A megyei szinten szerveződő, ifjúsági kezdeményezéseket összefogó Kontaktpont hálózat irodái az ősz folyamán folyamatosan nyílnak meg a megyeszékhelyeken. Ilyen megyei szintű ifjúságsegítő hálózat létrehozására eddig nem volt példa Magyarországon.

Mától Szegeden is nyitva áll a Kontaktpont iroda a fiatalok előtt, a Jósika utca 31. szám alatt. A Kontaktpont hálózat legfőbb célja, hogy hiteles információszolgáltatással, személyes, professzionális tanácsadással segítse a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresést, valamint ösztönözze az ifjúsági közösségek létrejöttét.

##audio:1028##

Siklódi László Levente, ügyvezető igazgató elmondta: „A Kontaktpontok egyik legfőbb küldetése,  hogy irányt mutassanak a fiataloknak, amihez saját képességeik és a környezetük adta lehetőségek feltárása, bemutatása egyaránt szükséges. A sikerre garancia lehet a megyei szerveződésből adódó közvetlen és nagyszámú elérés, sőt, a Kontaktpontok felkereső munkájára építve a legkisebb településekre is eljut majd a szolgáltatáscsomag.”

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre, a finanszírozási időszaka 2015. január 31-ig tart.

 

Forrás: Youngandpartners