“Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik esetében a munkatevékenység és a munkán túli érdeklődés nagyon szorosan érintkezik egymással és átfedi egymást.  Amikor a felkérésre sor került, alapvetően fontos volt, hogy a Németh László Általános Iskola és Gimnázium irányítása a továbbiakban is olyan szinten történjen, mint eddig. Az Emlékpontban folyó munkához sok szempontból kapcsolódtam eddig, ezért gondoltam, hogy képes vagyok arra, hogy az ott folyó szakmai munkát összefogjam, koordináljam.  A munkakör infrastruktúrája, módszerei szépen kidolgozottak voltak, van mire építeni.” – mondta Árva László az Emlékpont Múzeum szakmai tanácsadója Rádió 7 csütörtök délelőtti Napraforgó című műsorában.

Árva László első munkanapja szakmai tanácsadóként az Emlékpontban november 11-én volt. Nem ismeretlen az intézményben, egy évtizede segíti annak munkáját. Részt vett például a Minden Nap Kultúra! Program kidolgozásában, ami a diákok sokrétű, élményalapú történelmi oktatását szolgálja.

“A magyar történelemoktatás nagyon sok szempontból struktúraközpontú, arra törekszik, hogy a tanulókkal olyan történelmi fogalmakat tanítson meg, amelyek miatt háttérbe szorulnak a személyes történetek. Ezek a gyűjtemények- amely közé nem csak az Emlékpont sorolható, hanem a város többi közgyűjteménye is- betekintést engednek a történelmi személyek életébe, az eseményeket élményalapúan élhetjük meg -hangzott el a műsorban.

Major Zsuzsanna