A mérkőzés tökéletesen igazolta előzetes várakozásainkat, hiszen egy nagyon jól védekező és kettőzött erővel küzdő csapattal kerültünk szembe, akik ellen sajnos nem tudtuk megismételni a korábbi meccseken mutatott lendületes és ötletes támadójátékunkat. Hiába készültünk a túrkeveiek lassú, “altató” játékstílusára, sajnos nem tudtunk felpörögni és a saját sebességünkön játszani.

A túlzott akarás görcsössé tette a csapatot, és hiányoztak a jó egyéni teljesítmények is, amik átlendíthették volna a csapatot a holtponton. Az első félidőben 2-3 gólos előnyünknél több ziccert és büntetőt is elhibáztunk, amivel magunkra húztuk a hazaiakat. A második félidő rémálomszerűen indult, 5 percen belül sérülés miatt elveszítettük Hegyit, majd Mangát, így az addig is akadozó játékunkból két alapember kiesett. A meccs vége  kritikusan alakult számunkra, hiszen az 55. percre a lelkes hazaiak kétgólos előnyre tettek szert, a végjátékban azonban Török Bianka és Gaál Adrienn megvillanásainak köszönhetően sikerült döntetlenre menteni az eredményt. Ezzel továbbra is őrizzük veretlenségünket, de a pontvesztés mellet két játékosunk sérülése is fájó veszteség.

Hegyi Dia az idei évben már biztosan nem léphet pályára, hiszen hétfőn megműtötték a mérkőzésen megsérült térdét, míg Manga Fruzsinára előreláthatóan 2-3 hét pihenő vár az elszenvedett bokaficam miatt. Mindkettőjüknek gyors felépülést kívánunk – írja a HLKC.hu

Túrkeve-HLKC. 001Túrkevei VSE Lechler – Hódmezővásárhelyi LKC 23-23 (12-12)

Játékvezetők: Oláh Barnabás, Vass György

Versenybíró: Gábor Lajos

Túrkeve: Tímár, Nyitrai 6, Nyakó 8, Ozsváth, Tarsoly, Rácz, Vasas 1, Szűcs 1, Lakatos 1, Molnár, Kovács 1, Kovács 5

HLKC: Kothencz – Hegyi 6, Tószegi 3, Török B. 7, Németh 3, Manga, Gaál 3, Cs: Tóth (k), Molnár (k), Török M. 1, Sajtos, Becsei, Bálint

Gaál Adrienn játékos-edző: “Vegyesek az érzéseim, egyrészt örülök, hogy továbbra is veretlenek maradtunk a bajnokságban, viszont roppantul bánt az elvesztett pont. A mai napon hiányzott belőlünk a frissesség a példamutatóan küzdő hazaiak ellen, ráadásul a második félidő elején két meghatározó játékosunk is kidőlt sérülés miatt.”

Junior mérkőzés:

Betegségtől és sérülésektől alaposan megtizedelt kerettel utaztunk el a mérkőzésre, ez azonban nem látszott meg a teljesítményünkön. Végig lelkesen és harcosan küzdve, második félidei kitűnő teljesítményünknek köszönhetően sikerült begyűjteni a két pontot. Többen is jó egyéni teljesítménnyel járultak hozzá a győzelemhez, de ezúttal csapatként is kitűnőre vizsgáztunk.

Túrkeve-HLKC. 058Túrkevei VSE Lechler – Hódmezővásárhelyi LKC 32-35 (18-14)

Játékvezetők: Oláh Barnabás, Vass György

Túrkeve: Sörös, Takács, Tímár R., Csízi, Szilágyi 3, Rácz, Ferencz, Tímár P., Nyakó 17, Ozsváth 8, Tarsoly 1, Lakatos 3, Somogyi

HLKC: Balogh – Bálint 7, Földesi 2, Varga-Tóth 1, Klemm 8, Török M., Kandó 1, Cs: Molnár (k), Áncsán (k), Becsei 5, Sajtos 10, Tószegi 1, Molnár, Fürcht

Beslin Anikó edző: “Már az első félidőben is voltak biztató periódusok a játékunkban, a második játékrészben pedig ragyogóan küzdöttek a lányok. Ötgólos hátrányból álltunk fel, de győzelmünk teljesen megérdemelt, amihez kellett néhány játékos kimagasló teljesítménye!”

Legközelebb hazai pályán fogadjuk a Kisteleki KK csapatát az NBII Dél-Kelet csoport felnőtt és junior bajnokság 9. fordulójában.

2013. november 23. (szombat) – Hódtói Sportcsarnok

15.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Kisteleki KK junior mérkőzés

17.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Kisteleki KK felnőtt mérkőzés

Forrás: HLKC.hu