A táncosok már kora reggel megérkeztek a VIII. Fekete Sas Kupára, ami pontban 10 órakor vette kezdetét. Móczó János, a Promenad Táncsport Egyesület művészeti vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta, az ország minden részéről érkeztek versenyzők. Szombaton 28 egyesületből 165 pár lép parkettre négy kategóriában és négy korosztályban. A junior I., a Junior II., az ifjúságiak és a felnőttek „küzdelme” látható a Fekete Sas báltermében E, D,C és B kategóriákban.

Standart (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep) és latin (cha-cha-cha, szamba, rumba, paso doble, jive) táncokat láthatnak a kilátogatók.

A megnyitón Almási István, polgármester köszönetét fejezte ki a Promenád Táncsport Egyesületnek, hogy már nyolcadik alkalommal rendeznek ilyen nagyszabású táncversenyt Hódmezővásárhelyen.A település első embere beszédében kiemelte, hogy a Fekete Sas Kupa is hasonló tradíciókkal bír majd, mint az Őszi Tárlat, vagy a Kerámia szimpózium.

A rövid megnyitó után a legfiatalabbak kerültek a középpontba és kezdetét vette a Fekete Sas Kupa.

A budapesti Albert Rea és Hammes C. Dániel már három éve alkotnak egy párt, akik jelenleg a Junior I. E kategóriában indulnak. Latin táncokat – rumba, cha-cha-cha, jive – láthatunk tőlük. Célunk legalább a 4. hely megszerzése, amivel tudnánk annyi pontot szerezni, hogy feljebb lépjünk a következő kategóriába – mondták a versenyzők, akik már nagyban készültek a versenyre. A három év alatt egy második hely volt a legjobb eredményük.

Nagy Ernő, Promenád Táncsportegyesület elnöke a kérdésünkre elmondta, eddig minden rendben van, jó a hangosítás és jó a világítás is. Almási István polgármester megnyitotta a versenyt, ami mindenképpen emeli rendezvényünk színvonalát.

– A fiatalok élvezik, ügyesek és reméljük ez így lesz a nap további részében is – adott rövid helyzet jelentést az elnök.

A vásárhelyi Pető Gabriella és Balogh Csaba két éve alkot egy párt, akiktől most latin táncokat láthattunk, ifjúsági B kategóriában indultak. Beszélgetésünkkor az elődöntőkre készültek. „Eddig nem volt rossz verseny, csak a kondival van egy kis problémánk, ugyanis a szambát és a rumbát kétszer kellett eltáncolni, ami kicsit lehúzta az erőnket” – mondta Csaba, aki szerint hatalmas öröm, hogy hazai pályán versenyezhet, ugyanis itt vannak az ismerősök, akik támogatnak és nagyon sok erőt adnak nekünk.

A.S.