Méltó rangot képvisel a városi óvodák körében a Szent István Általános Iskola által minden évben megrendezett Oviolimpia. Walterné Böngyik Terézia az intézmény igazgatója elmondta, november 15-én tizenkettedik alkalommal került sor a rendezvényre, ahol több mint száz kis óvodás versenyzett az elismerő címért.

– A célunk, hogy erősítsük a gyermekekben a sport szeretetét, hisz a mozgás engedhetetlen az éltünkben. Szeretnénk népszerűsíteni és a rendszeres testmozgás irányába már minél kisebb korban elkötelezni a gyermekeket. Nyilván sportiskola révén a nemzeti utánpótlást szem előtt tartjuk. Lehet, hogy közöttük van az a gyermek, akinek egyszer majd a Magyar Himnusz fog felcsendülni – emelte ki intézmény igazgatója.

A gyermekek nagy örömmel fogadták az egész napos játékot és természetesen a versenyszellemet is erősítette bennük, hogy csapatokba állva mérettették meg magukat. A rendezvény idei alkalommal nem csak a sportolás jótékony hatásaira hívta fel a figyelmet, de még a környezetvédelem is előtérbe kerül.

Kocsis Barbara az Oldalkosár Utcai Óvoda nagy csoportos ovisa nagy izgalmak közepette mesélt az egész napos vetélkedőkön szerzett élményeiről. Elmondta, nagyon szeret sportolni, így ezen a napon is kiválóan érezte magát. Herczeg Viktória öt éves kis ovis is nagyon szeret sportolni és a kedvenc elfoglaltsága az úszás, de a labdajátékokban és a fogócskázásban is nagy örömét leli.

Helyezettek:
1.hely Brunszvik Teréz Óvoda
2.hely Kertvárosi Katolikus Óvoda
3.hely Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda

Horváth Petra