A Challange Hungary Kft. idén ismét meghirdette egy hetes angliai útját iskolánkban. Mivel az elmúlt években pár tanuló már volt ezen az úton, így most a mi iskolánkból csak három diák, illetve négy felnőtt jelezte, hogy szeretne részt venni ezen a csodálatosan szép utazáson. Segítőkész szervező tanáraink (Képiró Ágnes, Arany Andrea és párja, illetve Juhász Zoltánné tanárnő) mindent megtettek, hogy a tökéletesen sikerüljön a kirándulásunk.

Elérkezett a nagy nap. 2013. október 26, délután fél négy. Egy óriás, fehér Mercedes busz az iskola előtti templomkertnél várt minket, majd a csomagok bepakolása után, fájdalmas búcsút véve családtagjainktól, izgatottan indultunk messzi úticélunk felé. (Hegyeshalom, Ausztria, Németország, Belgium útvonalon.) A busz, amivel mentünk, egy negyven fős, turista busz volt, melyet rajtunk kívül kecskeméti-végzős, illetve karcagi- nyolcadikos tanulók töltöttek ki.

Első fontosabb megállóhelyünk (a benzinkutakon kívül) Brüsszel volt. Talán mondanom sem kell, hogy elbűvölt a Grande Place, a hatalmas, ezüstösen csillogó-villogó Atomium, vagy a Királyi palota és kertje. Egy rövid városnézés után tovább indultunk egy dunkerque-i tranzithotel felé, ahol aznap éjjel aludtunk. Másnap kora reggel indultunk a La Manche csatorna felé, amin egy hatalmas, luxus komphajóval keltünk át. A két óra utazás helyett – a nagy vihar miatt – nyolc órát töltöttünk a víz fogságában, ezért az aznapi programok nagy részét át kellett rakni egy másik időpontra. Angliába érve megcsodálhattuk a doveri fehér sziklákat, majd miután megérkeztünk, lesétáltunk a partra, ahol gyönyörű kagylókat gyűjthettünk, képeket készíthettünk, vagy csak egyszerűen csodálhattuk az elbűvölő víz-rengeteget.

Ezt követően buszunkba beszállva indultunk a fő szálláshelyünkre. Öt napot töltöttünk Angliában, ez idő alatt megismerhettük, személyesen részesei lehettünk a híres nevezetességeknek. (Westminster Apátság, St. James Park, Big Ben, Trafalgar Square, London Eye, British Museum, Oxford Street, őrségváltás a Buckingham Palotánál, Imperial War Museum, Madame Tussauds Panoptikum, Hampton Court Palota, Natural History Museum, Tower Bridge, HMS Belfast csatahajó, Szent Pál Székesegyház, Monument, Millenium Bridge.) Utolsó napunkon kora reggel kiköltöztünk lakóhelyünkről, majd Greenwich-be utaztunk. Folyamatos programokkal, gyalogos városnézéssel telt a nap. A programok végeztével indultunk a hazafelé, ezúttal a Csalagúton keltünk át. Az éjszakát az autóbuszon töltöttük. Folyamatos hazautazás után haza érkeztünk november 2-án, kora esti órákban.

Végül, de nem utolsó sorban szeretném megemlíteni D. Tibor, tökéletes humorral rendelkező idegenvezetőnket, R. Tamás, illetve V. Sándor kitűnő sofőrök irigylésre méltó munkáját, amit tiszta szívünkből köszönünk! Rengeteg emlékkel, szebbnél-szebb képekkel a fejünkben és életre szóló barátságokkal a szívünkben tértünk újra vissza Magyarországra.

Prókai Anna, 11.C osztályos tanuló