Kezdésként a Garázs Retró Band alapozta meg a jó hangulatot, majd őket követően Ujvári László, Balástya polgármestere, és Kiss József alpolgármester megnyitotta a rendezvényt, ahol a polgármester elmondta, a népi hagyományok felelevenítése, illetve a szórakozás, kikapcsolódás lehetősége a fő célja a rendezvénynek.

A két napos programsorozatra szinte már hagyomány, hogy a Rádió 7 kis csapata is egy kis műsorral készül, amely természetesen ebben az évben sem maradhatott el. Szeri Csabi kollegánk elmondta, több héten át készültek a produkcióra, hisz mindenki egy dallal készült, amelyet a nagy közönség elé tárt. A látottak alapján a résztvevők nagyon jól szórakoztak. A Rádió 7 Szívküldi műsorának két műsorvezetője hozta a formáját, csak úgy röpködtek a poénok, ami nagy sikert aratott a közönség soraiban. Igaz, Kodácz Csengele ebben az évben az éneklést kihagyta, de az egész estés műsorvezetésről ő gondoskodott. Égető Gyula muzsikájával még a közönséget is megmozgatta, melyben segítője volt Tari József, zenész, akivel már napok óta gyakoroltak a közös produkcióra. Nagy Ágnes is dalra fakadt az est folyamán, illetve Major Zsuzsi és Szeri Csabi közös éneklése is nagyon elnyerte a látogatók tetszését.

Már hagyomány, hogy a rendezvény első napján verssel búcsúznak el a sertésektől, amit az idén is ajándékokkal jutalmaztak. A szavalásokat követően az est sztárvendégei pattantak a színpadra. A Dolly Roll szórakoztatta tovább a közönséget. Akikkel fellépésük előtt megtudtuk, nagy örömmel érkeztek Balástyára, hisz a 90-es években volt egy disco a településen, amelynek rendszeres fellépői voltak.


A színpadtól nem messze egy kis tábortüzet is gyújtottak, ahol aki akart szalonnát is süthetett. A rendezvényre több százan látogattak ki, így tett Gombos Istvánné is, aki balástyai lakos  és elmondta, minden évben mikor teheti részt vesz ezen a két napos programsorozaton, hisz nagyon jó ötletnek találja és kiváló kikapcsolódási lehetőségnek. Kucsora Antal Kistelekről érkezett párjával kifejtette: eddig még csak egyszer vettek részt a rendezvényen, de akkor nagyon megtetszett nekik és kiválóan szórakoztak, így döntöttek amellett, hogy idén is ellátogatnak.

 

Horváth Petra