– Az integrációs programsorozat célja, hogy a családból kiemelt gyermekek és fiatalok befogadó családokra és elfogadóbb társadalmi közösségre találjanak – mondta Kothencz János, az Ágota Alapítvány elnöke, aki hozzátette, a támogatott fiatalok e rendezvény által olyan – több generáció együttműködésében megvalósuló – közös élményeket élhetnek meg, melyek nagymértékben hozzájárulhatnak sikeres társadalmi integrációjukhoz.

A rendezvényen ugráló vár, játszósarok, arcfestés, kézműves foglalkozás, különböző vetélkedők és fellépők várták a kilátogatókat, valamint több száz adag bográcsgulyást is kiosztottak a megjelenteknek.

A 12 éves Tóth Bianka testvérével, Bencével és szüleivel érkezett a családi napra, akik éppen az ugráló várnál várakoztak, mikor beszélgettünk velük. A fiatalok nagyon várták már ezt a napot, ugyanis az ősszel megrendezett családi rendezvényen is részt vettek, ahol vattacukrot is kaptak.

– Nagyon tisztelem és becsülöm Kothencz János munkáját – kezdte Anna, aki vezeték nevét ugyan nem árulta el, de azt megtudtuk, hogy unokáival érkezett a rendezvények. A kisebbik unokám mikor meglátta a nagy ugráló várat csak ennyit mondott: „mama én estig maradok” – mesélte Anna.

A szombati rendezvényen jelen volt Herczegh Anita, Áder János felesége is.