Állampolgársági eskütételre került sor csütörtökön délelőtt a Kisteleki Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, ahol szerb és román állampolgársággal rendelkező magyarok lettek ezentúl papíron is magyar állampolgárok.


A jelenlévők az eskütételt követően immár magyar állampolgárként hallgathatták meg s énekelhették el a magyar himnuszt, majd Darabos Gábor alpolgármestertől vehették át a honosítási okiratokat. Az alpolgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy egyre több családot egyesít ily módon is a magyar állampolgárság, köztük kisteleki családokat is, majd az önkormányzat segítségét is felajánlotta a további adminisztrációs feladatokban.

Srdic Erzsébet Muzsláról érkezett az eskütételre. Mint azt portálunknak elmondta, szerette volna felvenni a magyar állampolgárságot. A családból többen, így a lánya, unokája is rendelkezik már az állampolgársággal, ráadásul a testvére itt van Kisteleken, így nem kérdés, hogy ő is itt tette le az esküt. A testvéremék jó hírben vannak ott is meg itt is, onnan idejárnak inkább az emberek – mondta.

Gera Adella szintén Muzsláról, Nagybecskerekről érkezett. Azért vettem fel az állampolgárságot, hogy tovább tudjak tanulni Magyarországon, jobb állást találjak és magyarként menjek tovább a világba – fogalmazott.

Horváth Gyula több mint 12 éve él itt Magyarországon. Marosvásárhelyről vagyok, de szüleim, családom, mindenki itt él szinte. Kisteleken lakom, itt dolgozom, itt van a családom, az egy év nyolc hónapos kislányom, s feleségem is, akinek már megvan a magyar állampolgársága. Évekkel ezelőtt is gondolkodtam már azon, hogy magyar állampolgár szeretnék lenni, most meglett az esélyem, sikerült is hál’ Istennek, köszönöm is – mondta.

 

Szintén letette az esküt Horváth Gyula testvére, Horváth István is. Nyolc éve vagyok Kisteleken, azóta élek itt. Igaz, család még nincs, de ha lesz, akkor az is kisteleki lesz – mosolygott.

 

Forrás: kistelekjaras.hu