– A Hódmezővásárhelyi Boksz Klub egy nagyon jó utánpótlás nevelő egyesület, sőt Szalkai László és Szalkai Edina személyében két olyan barátunk van, akik már rendeztek női országos bajnokságot – kezdte beszélgetésünket Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, aki elmondta, hogy az idei ifjúsági magyar bajnokság rendezésére Vásárhely mellett Nyíregyháza, Eger és Nagykanizsa pályázott, de mi 100 százalékos támogatással Vásárhely mellett döntöttünk.

„Megfelelőek a körülmények, itt ez a szép csarnok, amit a város biztosít számunkra, valamint Szalkai László személye garancia volt arra, hogy itt megfelelő színvonalú versenyt bonyolítsunk le” – tette hozzá az elnök, aki megköszönte a városvezetésnek, hogy támogatja az ökölvívást.

– Ezzel a versennyel szerettük volna viszonozni a vásárhelyi városvezetésnek azt a támogatást, amit a boksz klubnak adott – mondta Csötönyi.

A szövetség jelenlegi célja a vásárhelyihez hasonló ökölvívó centrumok támogatása, mind eszközökben és anyagiakban.

– Az utóbbi időben ez a harmadik ökölvívó verseny, amit a város támogat – kezdte Almási István, polgármester, aki hozzátette, a mai egy nagyon fontos megmérettetés, ugyanis az ország legjobb ifjúsági öklözői állnak ringbe a Hódtói Sportcsarnokban.

Mindezek mellett a város egy vidéki bázis is, ami nagyon kevés van az országban. Almási István köszönetét fejezte ki Szalkai Lászlónak, a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub elnökének, ugyanis az egyesület idén 80 éve működik a településen, amiből Szalkai László közel 50 évet töltött el a helyi boksz életben.

Hódmezővásárhelyen, négy napon keresztül – csütörtöktől vasárnapi – csattognak a pofonok a Hódtói Sportcsarnokban. Az első három nap délután 15 órától kezdődnek a küzdelmek, míg vasárnap délelőtt 9 órakor a fináléval zárul az OB.

A helyi egyesületből két bokszoló, Bába Richárd és Kovács Pál áll szorítóba.

A.S.