A felkészítésen Ördög István tű. alezredes, a kirendeltség vezetője és Ménesi Zoltán tű. százados, polgári védelmi felügyelő az erők, eszközök felkészítésének fontosságáról adott tájékoztatást a mentőcsoportok vezetőinek. A kirendeltség illetékességi területén a Szegedi, a Makói, a Kisteleki és a Mórahalmi Járásban is megalakultak a mentőcsoportok, amelyek első sorban a saját járásukra jellemző veszélyek esetén történő beavatkozásokra készültek fel.

Az előadók kiemelték a megfelelő logisztikai háttér és a kapcsolattartás fontosságát. A járási mentőcsoportok megalakításánál célként fogalmazódott meg a különböző veszélyekre történő reagálási képességek rendelkezésre állása, és a csoportok egymás képességeinek kiegészítése és fokozása.

A rendszerbe állító minősítő gyakorlatok során a csoportok már bizonyították alkalmasságukat, de fontos, hogy éles helyzetben is hasonló fegyelemmel és precizitással végezzék munkájukat, mint ahogyan azt a gyakorlások során tették – hangzott el a felkészítésen.

 

Forrás: katasztrofavedelem