Gajdán Bálint a műsor elején elmondta, novemberben is folytatódik a BFMK bérlet műsorsorozata, melynek következő előadása Békeffi István- Stella Adorján Janika három felvonásos vígjátéka. A darabban nagyszerű színészek játékát láthatják az érdeklődők, hisz színpadra lép a Jóban Rosszban sorozat parancsnoka Mihályfi Balázs, valamint Voith Ági, Bodrogi Gyula, illetve Margitai Ági. A hónapban természetesen a Vásárhelyi Történelmi Kör előadása sem maradhat el, ahol Dani Pál a Magyar királyok a IX és a X. században című előadását hallhatjuk.

– A családoknak is szerettünk volna kedveskedni novemberben, így 10-én délután az Alma együttes látogat el a Művelődési házba és egy remek hangulatú koncertre invitálja a szülőket, gyermekeket. Szintén ezen a napon a második emeleti kamarateremben Novacento címmel Ilyés Lénárd önálló estjét láthatják, hallhatják az érdeklődők – emelte ki Gajdán Bálint.

A hónap második felében a Fekete Sas nagytermében Presser koncertre válthatnak jegyet a muzsikakedvelők. Emellett november 21-én megrendezik, immáron a XXVIII. Kistérségi Amatőr Fesztivál selejtezőt, ahol különböző kategóriákban, korcsoportokban nevezhetnek a vállalkozó szellemű egyének. A hónap végén a Művelődési ház színpadán Bródy János egyszemélyes önálló estjét láthatják a résztvevők, akik betekintést nyerhetnek Bródy önálló zenei munkásságába.

Szabó Krisztián, a Mozaik Mozi munkatársa kifejtette: elsősorban premier filmszínházként szeretnének működni, így napi három-négy filmvetítés várható. Nagy érdeklődésre számot adó előadásokat tűznek műsorra, amelyekkel természetesen igyekeznek minden réteg igényeit kiszolgálni.  – A legfontosabb, hogy az épület külső homlokzata megújult, a belső teret klimatizáltuk, kényelmes  foteleket helyeztünk el, de mindemellett nagyobb vászonnal és a legújabb hangtechnikával várjuk a mozikedvelőket.

 

Horváth Petra