A Rádió 7 Jó reggelt! című műsorában többször is hangsúlyoztuk, hogy ma, Mindenszentek napján a temetők és a vásárhelyi piac környékén fokozott figyelemmel közlekedjünk a megnövekedett forgalom miatt, ez pedig talán még a szokásosnál is nagyobb volt ma.

Köszönhető ez annak, hogy a Piaccal szemközti parkolót ez alkalommal nem az autóval érkezők vehették igénybe, hanem koszorúárusok sorjáztak két oldalt, középen pedig nagy tumultust teremtve a vásárlók közlekedtek azok, akiknek még volt pótolnivalójuk a Mindenszentek kapcsán.  Az árusok elmondták, hogy az utolsó pillanatban leginkább a vágott virágok és a tobozos koszorúk fogynak.

Természetesen az út másik oldalán sem voltak kevesebben, a pultokon és a földön itt is vásárolhattunk koszorúkat, de a ruhaárusok is meghozták a melegebb darabokat a nadrágokból és pulóverekből, de nem hiányzott a sapka, sál és kesztyű sem.

Zöldség-gyümölcs téren most leginkább a tök hódított, amelyet akár egészben, de már megsütve is megvehettünk, előbbi kilóját 80 és 100 forint között vesztegették.

A paprika szezon már a végéhez ért, de az októberi jó idő, azért megtette a hatását és ezekből a zöldségekből is szerezhetünk szép darabokat. A répa, a gyökér szintén nem maradhatott el, de alma és körte is akadt, sőt volt, ahol déli gyümölcsök sorakoztak a pulton.

Az állatos szekció most kicsit gyengébb volt a szokásosnál, mindösszesen két bütykös liba csücsült egy ládában egy biciklire kötve, mint kiderült, ők ma nem keltek el.

A pultokat figyelve egy hamar érkezett, apró kis műfenyővel is találkozhattunk, ami megerősíthette bennünk azt a hitetet, hogy a szupermarketekben sem kell már sokat várnunk a szaloncukrok, csoki mikulások eljövetelére.

Szeri Csaba