A Németh László Gimnázium és Általános Iskola médiásainak egyik legszebb ünnepére került sor csütörtökön, ugyanis az első mozgóképkultúra és médiaismeret szakos diplomásuk Ferge Roland Sándor, vizsgafilmjét mutatta be a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A 22 éves friss diplomás filmkészítő az NLG-ben kezdte tanulmányait, ahol 7. osztályos korában kezdett el videó szakkörre járni. A Gaál Györgyi által vezetett csoportban elsőnek a fotózással, majd a filmkészítéssel ismerkedett meg. Nem sokkal később a makói Videó és Művészeti Műhelyben dolgozott, miközben leérettségizett Vásárhelyen.

A főiskolát Budapesten kezdte a BFK mozgóképkultúra és médiaismeret szakon, amit idén szeptemberben végzett el. Diplomamunkáját a vásárhelyiek is megtekinthették, ami természetesen az alföldi városban készült. 11 percben azt dolgozta fel, hogy ma egyre több fiatal hagyja el az országot és kezdi el életét külföldön.

Ferge Roland most munkát keres, melyben segítségére vannak volt tanárai, így néhány reklámkészítésben már segédkezett, de szeretne állandó munkát.

Ferge Roland Sándor délben a vásárhelyi diákoknak, majd este a vásárhelyi nagyközönségnek mutatkozott be.

A.S.