Két évvel ezelőtt egy közgyűlés keretében az elkövetkezendő 20 évre a Vásárhelyi Hit Gyülekezet kapta meg a Korzó Mozi használati jogát. Az utóbbi években az épület belsejének rekonstruálása megtörtént. Idén október 15-én hozzáláttak a külső homlokzat felújításához is, amely Búzás Zoltán , projektvezető elmondása szerint 3-4 hét alatt fejeződik be.

A Vásárhelyi Hitgyülekezet a régóta elhagyatott Korzó Mozi igénybevétele előtt a  Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolában tartotta gyülekezeteit. A mozi belső terének felújítása óta már minden istentiszteletnek itt adnak helyet és különböző gyülekezetek programjainak létrejöttét is engedélyezik az épületben. Azt is megtudtuk, hogy a filmvetítés funkciója sem fog elveszni az intézménynek, hisz tervben van, hogy a gyülekezet keresztény jellegű filmek megtekintésére fogja invitálni az érdeklődőket.

Búzás Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Hit Gyülekezet közösségének a homlokzat felújítással megbízott projektvezetője elmondta, a finanszírozás teljes mértékben a híveknek az önkéntes adományaiból történik. Nem igényeltek egyéb forrásokat, sem a magyar államtól, sem az önkormányzattól. Természetesen együttműködést kértek az önkormányzattól, amely abban nyilvánult meg, hogy példának okáért a közterületi foglalási engedélyt részükre díjmentesen biztosították a felújítás erejéig.

Horváth Petra