A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Magyar évadja a Gárdonyi Géza regényéből készült színdarabbal indult. A 2013-as Gárdonyi-emlékév a 150 éve született író előtt tiszteleg, akire szerte az országban számos programmal, rendezvénnyel és kiállítással emlékeznek. A BFMK a színházi évad nyitóelőadásával csatlakozott az emlékévhez: az Ábel és Esztert az országos premiert követően egy hónappal Hódmezővásárhely közönsége is láthatta Őze Áron, Danis Lídia, Pogány Judit és Gula Péter főszereplésével.

– A mű egy egész emberöltőn át tartó szerelemről szól. Két fiatal, Ábel és Eszter fiatalon találkozik, ám a lány szülei egy házassági szerződést kötnek, így soha nem lehetnek egymáséi – nyilatkozta portálunknak Őze Áron. A Jászai Mari-díjas színész hozzátette, már korábban is járt Vásárhelyen, meglátása szerint folyamatosan fejlődik a város és mindig elégedett a közönséggel.

Az előadás előtt résztvevőkkel is beszélgettünk. Nagy Ádámné a férjével érkezett és elmondta, kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik a program. Kifejtette, már nem először jár a felújított művelődési központban, valamint a jövőben is tervezi, hogy ellátogat a szíházba.

Megyeri József