– Az Idősek Világnapja október elseje, de mi úgy gondoltuk, hogy október közepén rendezzük meg ünnepségünket – mondta Árva Zsuzsa, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény nappali ellátásvezetője, akitől megtudtuk, hogy korábban még nem rendeztek Maroslelén „Idősek Napi” ünnepséget, így a csütörtök délutáni ceremóniának hagyományt szeretnének teremteni.

Dr. Martonosi György, polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta: Maroslelén több civil szervezet is működik melyek tagjai között sok idős férfi, hölgy található, akik minden helyi rendezvényen ott vannak, segítenek, kiveszik a részüket a szervezési feladatokból. Munkájukra nagy szükség van, ugyanis nélkülük nem lehetne olyan jól lebonyolítani a rendezvényeket, mint azt eddig sikerült.

Az idősekre mindig számíthatunk – mondta a polgármester, aki zárásként hozzátette, jó látni, hogy a fiatalok, és az idősek között ekkora szeretet van, és azt remélem ez továbbiakban is így marad.

A résztvevőknek Iovanovici Afrodita verssel, Bozsó Ágnes népdallal, míg Árva Vivien, Csányi Elizabet, Ajzelt József és Balogh Dávid kalocsai tánccal kedveskedett.

A.S.