A szerdai ülésnek egyetlen napirendi pontja volt. Almási Sándorné kilépett a részönkormányzatból, ugyanis elköltözött a településről – mondta Benkő Zsolt, képviselő. A hölgy helyére nem választottak új személyt, így négy fővel működik tovább a részönkormányzat.

A közmeghallgatáson jelen volt dr. Csák Gyula, az ALFÖLDVÍZ Zrt. vezérigazgatója, aki bemutatta az új víziközmű szolgáltatót. Elmondta, októberben megérkezett a háztartásokba az utolsó Zsigmondy Béla Vízi-közműveket Üzemeltető Zrt. által kiállított számla. A következőt már az ALFÖLDVÍZ Zrt.-től kapják meg a lakosok.

A vezérigazgató arról is tájékoztatta a helyieket, hogy az országgyűlés által megszavazott rezsicsökkentés a Zrt-nél is megvalósul.

Vígh István, körzeti megbízott felhívta a lakosok figyelmét az évszakváltásra, ugyanis hamarabb sötétedik. A kerékpárosok mindenképpen vegyenek fel külterületen mellényt, de a világításról se feledkezzenek meg – mondt a rendőr.

A helyiek a száguldozó autókra panaszkodtak, hiszen a járművel közlekedők esős időben lecsapják a buszmegállóban állókat. A körzeti megbízott elmondta, hogy a trafipax is sűrűn kint van, de fokozott rendőri jelenlét van a településen.

Mindezek mellett szó esett még a belvízgondokról, illetve az utak állapotáról. A helyiek elmondása szerint elmaradt a megígért kátyúzás, amire Benkő Zsolt elmondta, hogy a munkálatokat várhatóan még októberben elvégzik. A települési képviselő a közfoglalkoztatásról is beszélt. Reméli, hogy a téli program keretében Szikáncson is tudnak munkahelyet biztosítani néhány főnek.

Antal Sándor