– Hosszú szervezést követően megkezdődött a Csomorkány Kupa, amelyet idén is a Vásárhelyi Őszi Hetek rendezvénysorozat idején bonyolítunk le. A verseny a Fülöp Mihály Magyar Kupa első állomása – kezdte dr. Makó András, a Csomorkány SE alelnöke. Hozzátette, péntektől vasárnapig három utánpótlás korosztály lép pástra, gyermekek, serdülők és újoncok mérik össze tudásukat.

A bajnokságra az ország különböző egyesületeiből érkeztek versenyzők, valamint Szlovákiából és Romániából is képviseltetik magukat sportolók – folytatta dr. Makó András.

A legjobbak, azokat a vásárhelyi motívumokkal díszített kupákat kapják, amelyeket Amrus Sándor fazekasmester készített. Úgy gondolom, aki ebben részesül, az nem csak emlékkel, hanem egy darab Hódmezővásárhellyel is gazdagodik. A célunk, hogy ezzel is hagyományt teremtsünk – zárta a Csomorkány SE alelnöke.

Az elmúlt évben Szilágyi Áron, Olimpiai bajnokot látták vendégül a kupán, míg az idén Érsek Zsolt, a szöuli olimpián bronzérmes férfi tőrcsapat tagja érkezett a városba.

Eredmények:

Gyermek férfi tőr verseny

Gyermek női tőr verseny

 

Megyeri József