A Baja Város által létrehozott Fogyasztóbarát Város kitüntetésben részesült október 11-én Hódmezővásárhely. A díjat a pénteki közgyűlésen adta át Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója, amit Almási István polgármester vett át.

Az országban elsőként Baja vállalta fel, hogy fogyasztóbarát várossá váljon – kezdte Zsigó Róbert, Baja polgármestere, országgyűlési képviselő, akinek kezdeményezésére valósult meg a program. A polgármester gratulált Hódmezővásárhelynek, hiszen tudja, mekkora munkával jár e kitüntetés megszerzése.

Baja polgármestere Zsigó Róbert elmondta, az országban elsőként Baja vállalta fel, hogy fogyasztóbarát várossá váljon. – Baján 2011-ben kezdtünk el azon gondolkodni, hogy az önkormányzatnak hol lehet a helye a fogyasztóvédelem területén, majd az állami fogyasztóvédelmi rendszer és a civil szervezetek között helyeztük el. Ennek következményeképp az önkormányzat a város infrastruktúráját is arra fordította, hogy a lakosság megfelelő információhoz jusson, az emberek tisztában legyenek a fogyasztói jogokkal, valamint a településen jogkövető vállalkozások működjenek – fejtette ki a polgármester.

Kiemelte, Magyarországon Hódmezővásárhely az első város, amely megkapta ezt a címet. A település önkormányzata a vállalkozókkal is jó kapcsolatot alakított ki, illetve sok információval tájékoztatta a vásárlókat is, így kiérdemelte az elismerést.

– A kitüntetés egy új kezdetet jelent Hódmezővásárhely életében, hisz az elismerés által kötelezi a vállalkozásokat arra, hogy még kiemeltebben foglalkozzanak a vevőkkel és az előállított termékekkel. A program a jövőben is megköveteli a folyamatos munkát, fejlődést – zárta mondandóját Zsigó Róbert.

Horváth Petra