Csütörtök délelőtt Almási István polgármester fogadta a németországi Hechingenből érkező 9 fős delegációt.

– Hechingennel 19 éve ápolunk testvérvárosi kapcsolatot, a két rendőrkapitányság között 17 éve kezdődött az együttműködés – mondta Almási István polgármester.

– Nagy öröm, hogy a szakmai kapcsolatok immár barátivá alakultak. A hechingeniek kilencedik alkalommal járnak Vásárhelyen. A delegáció kedden érkezett és szombaton távozik, jövőre a vásárhelyiek látogatnak Németországba – mondta dr. Rádi Norbert, a Hódmezővásárhely Rendőrkapitányság vezetője. Hozzátette, a vendégek Vásárhelyen újdonságként tapasztalták, hogy reggelente rendőrök vigyáznak az iskolák előtt a gyerekek közlekedésére, de bűnügyi és közrendvédelmi fogásokat is tanulnak, amelyeket majd kamatoztatni tudnak.

A hét folyamán szakmai és kulturális programokat is szerveznek a vendégeknek, akik többek között megtekintették a 60. Őszi Tárlatot, valamint ellátogatnak Gyulára és Ópusztaszerre is.

Wolfgang Heller rendőrkapitány elmondta, az első delegáció kerékpárral tette meg a két város közötti utat, mintegy 1300 kilométert. A kapcsolat az évek során elmélyült, családivá vált. Zárásként elmondta, Vásárhely nagyon gyorsan fejlődik, a belváros és a sétálóutca is nagyon tetszik neki.

Megyeri József