Egy kis ízelítőt kaphattunk Fehér József, a Magyar Kultúra Lovagja, a Magyar Írók Nemzetközi Szövetségének Nagydíjasa és a Kárász József Irodalmi Kör Alapító elnökének Sámánvér című kötetéből, hiszen október 9-én délután mutatták be az új könyvet a Németh László Városi Könyvtárban. A rendezvényen részleteket is hallhattunk a nyolc novellát és a tíz verset tartalmazó műből.

– Ez egy érdekes kötet, amelyben olvasható egy nagyobb terjedelmű novella, amely a Sámánvér címet viseli, erről kapta a kötet is a címét. A könyv a múltat és a jelent ábrázolja, illetve, az emberek közérzetét mutatja be a különböző korokat idézve. Tulajdonképpen azt figyelem meg, miképpen viselik el az emberek a különböző csapásokat, amelyek életük során éri őket és ezeknek milyen következményeik vannak – fejtette ki Fehér József beszélgetésünk során, majd hozzátette: a kötet, ha úgy tetszik egy kiáltás, tiltakozás a háború, a hatalom és az embertelenség ellen.

A könyvbemutatón megtelt a terem érdeklődőkkel, akik az esten Kodázc Csengele, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa és Ditroi Zoltán előadásában hallhattak műveket.

Zsoldos Imréné az előadás előtt elmondta, az író minden könyvét elolvassa és szemmel kíséri pályáját. Azt is megtudtuk, hogy családi kapcsolatban áll Fehér Józseffel, így már volt szerencséje belepillantani az új műbe, amely nagyon elnyerte tetszését.

Cseri Józsefné is nagy lelkesedéssel érkezett a rendezvényre, mivel szereti az író munkáit és minden megmozduláson részt vesz, ahol Fehér József jelen van, így az elmúlt héten a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban bemutatott Játékpróba című darabot is megtekintette.

 

Horváth Petra