Az “Orosháza – Kakasszék közötti kerékpárút építése” tárgyú KÖZOP-3.2.0/c-08-2010-0011. kódszámú projekt két megyét érint, Csongrádot 1850, míg Békést 1675 méteren. Erre a 315 millió forintos beruházásra forgalombiztonsági szempontból volt kiemelten szükség, mert  a 47-es főúton a megnövekedett forgalom miatt több olyan baleset történt, amiben kerékpárosok is érintve voltak.

A munkálatok több mint 70%-a készen van. Altalajtani problémák miatt, az Orosházához közeli részt kezdi el most a kivitelező. Itt talajcserét kell végrehajtani, illetve útfelfestési munkálatok vannak még hátra – részletezte Szél István. Az átadás hivatalosan december közepére van kitűzve, de az elnök reményei szerint, már november végén befejeződnek a munkálatok, és használatba lehet venni a kerékpárutat.

A társulat elnöke Szél István, aki egyben Székkutas polgármestere is elmondta, tervek között szerepel, hogy kerékpárút épül Kakasszék és Székkutas között is. Amennyiben ez megvalósul, akkor leszünk a legelégedettebbek – zárta a polgármester.