Hegedűs Zoltán, települési képviselő tartott lakossági fórumot szerdán este a Nyugdíjas Lakóparkban. Eredetileg dr. Kószó Péter, alpolgármesterrel közösen tartottak volna fórumot, de az alpolgármester egyéb elfoglaltság miatt nem tudott részt venni.

A képviselő elmondta, hogy, aki az alpolgármestertől szeretett volna kérdezni, annak lesz lehetősége, ugyanis október 11-én, pénteken 18 órakor újabb lakossági fórumot rendeznek a Nyugdíjas Lakóparkban, melyet Lázár János, országgyűlési képviselő tart majd, de jelen lesz dr. Kószó Péter is.

Mindezek után Hegedűs Zoltán a város fejlesztéseiről beszélt. A kertvárosi városrészben megkezdődtek az elöregedett fák eltávolítása, melyek helyére természetesen újakat ültetnek.

A képviselő beszámolt a kerékpárutak építéséről is, ugyanis három bicikli út közel 330 millió forintból újul meg. „Próbáljuk most már körkörösen összekötni a kerékpárutakat” – mondta Hegedűs, aki hozzátette, hogy a 47-es elkerülő út kiviteli tervei december 31-ig elkészülnek, míg a beruházás jövőre megkezdődik.

A város pályázott a Malom utca energetikai felújítására is, valamint változásokat szeretnének végrehajtani a hulladékszállításban is. Hódmezővásárhely már rendelkezik köztisztasági céggel, de eszközökkel nem. Egy KEOP-os pályázat keretében viszont eszközökhöz juthat a város.

Új, chippes rendszerben működne a hulladékszállítás, ami azt jelenti, hogy a kukákban chip van, míg az autón a leolvasó és így ürítések után fizetnénk – magyarázta a képviselő.

A fórumon Hajdú Józsefné, a lakópark igazgatója beszámolt arról, hogy most már a lakópark lakói is érzik a rezsicsökkentés hatásait.

Szabados László a Hóvirág és a Munkácsy utca kereszteződésében található zúzott kő miatt panaszkodott, mivel véleménye szerint az, balesetveszélyes. Mindezek mellett a vásárhelyi férfi afelől érdeklődött, hogy mit csináljon, hogy ha a garázsa elé állnak az egyébként a környéken található üzletekbe érkező autósok.

A vásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársa jelezte, hogy ebben az esetben értesítsék a rendőrséget, mivel ez szabálysértés. Akár 10 ezer forint helyszíni bírságra is számíthatnak azok, aki garázsbejáróba parkolnak.

Szikora András szerint a rezsicsökkentés dicséretes dolog, de véleménye szerint az áramszolgáltató lecsökkentette az ampert. A városvezetők elmondták, hogy csütörtökön megvizsgálják a készülékét.