Az ivóvízellátással kapcsolatos változásokkal kezdődött a fórum Erzsébeten, ahol Ambrusné Bóka Anita, az Alföldvíz Zrt. helyi ügyfélszolgálati iroda vezetője tájékoztatta a lakókat, hogy milyen változások történtek a számlázásban, a vízóra leolvasásban. Amit külön kiemelt, hogy a cég munkatársai hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek, így ezzel tudják igazolni magukat.

Az első Alföldvíz Zrt. által kiállított számla október közepén érkezik meg, de a cég a továbbiakban negyedévente fogja kiküldeni a számlákat – tette hozzá az irodavezető.

Kék ruha, fehér autó és igazolvány – hívta fel a figyelmet Benkő Zsolt, azzal kapcsolatosan, hogy mire figyeljenek oda a helyiek. Mindezek mellett kiemelte, hogy az Alföldvíz Zrt. munkatársai a helyszínen soha nem fognak pénzt kérni a lakosoktól. Amennyiben valaki ilyennel próbálkozik, azt jelezzék a helyi körzeti megbízottnak – tette hozzá a képviselő.

Páncél Sándor, helyi lakosnak az Alföldvíz Zrt. hibabejelentőjével adódtak technikai problémái, de a szolgáltatással minden a legnagyobb rendben ment.

Kocsis Kálmán Krisztián körzeti megbízott is részt vett a lakossági fórumon, aki felé a helyiek közül többen is jelezték, hogy továbbra sem tartják be a sebességkorlátozást az autósok. A körzeti megbízott kiemelte, hogy bizalommal fordulhatnak hozzá, ha bármilyen szabálysértést észlelnek Erzsébeten

Továbbá a fórumon szó esett a rezsicsökkentésről, ugyanis hamarosan újabb 11%-os csökkentés várható, majd Benkő Zsolt elmondta, hogy Hódmezővásárhelyen közel 600 tanárt érint a pedagógusok fizetésemelése.

Mindezek mellett a képviselő hozzátette, hogy a közmunkaprogram télen is folytatódik, ami 2-3 főt érint Erzsébeten. A programnak pozitív visszhangja van a helyiek körében, ugyanis Erzsébet rendezett település, melyet Benkő Zsolt is megerősített.