Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 6 db nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db nagy paradicsom
  • 5 dkg pizzasonka
  • 5 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg trappista
  • 1 dl tejföl sajt
  • 1 db tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj

    Elkészítés:

    A krumplit héjában megfőzzük. Közben a padlizsánt, a paradicsomot és a kolbászt felszeleteljük, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágjuk. A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítjuk.

    A krumplit megpucoljuk, egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntünk, beleszeleteljük a krumpli felét. Ráterítjük a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán. Végül beborítjuk paradicsommal, paprikával és kolbásszal. Minden réteget fűszerezünk. Nyakon öntjük a tojással elkevert tejföllel.

    Tegyük be a 180 C fokra melegített sütőbe, hőlégkeverésen. 45 perc elteltével megszórhatjuk a lereszelt sajttal, s tovább sütjük, 5 perc után átkapcsolunk grill fokozatra, és aranybarnára sütjük.

    Forrás: Mindmegette