Máris több bejelentés érkezett a Londonban eltűnt T. Tamás holléte felől.

A Bors megírta, a hat éve kint élő és dolgozó maroslelei férfi azért szívódott fel, mert az elmúlt két évben mintegy 50 millió forintot lopott el a londoni magyaroktól.

A férfit a kinti rendőrség körözi, miként a londoni magyarok is ezerfontos, azaz 364 ezer forintos vérdíjat tűztek ki a fejére. A megkárosított cég tulajdonosa nyilatkozott a Borsnak. Szabó László elmondta, hogy tudomása szerint két bejelentés érkezett eddig, és az egyik szemtanú állítólag a brit fővárosban látta T. Tamást.

Ettől függetlenül hazautazom a héten, és Magyarországon is feljelentést teszek ellene – mondta Szabó László. – Engem különösen rosszul érint, hogy Tamás meglopott, hiszen a mi kapcsolatunk elég régi. Már idehaza is dolgozott nekem, majd amikor tönkrement a vállalkozása, hat és fél éve kijött Londonba. Munkát adtam neki, lehetőséget az újrakezdésre, és minden rendben is volt. Normálisan, becsülettel dolgozott – emlékezett a kezdetekre a cégvezető, ám mint később kiderült, beosztottja nem volt érdemes a bizalmára.

Ő szedte be heti rendszerességgel a lakbért a lakóinktól, csakhogy kettős elszámolási papírt vezetett, és hetente körülbelül 800 ezer, 1 millió forinttal károsított meg – folytatta. – Én már csak a bankszámlán lévő összeggel találkoztam, és ugyan feltűnt, hogy hiányzik pénz, de nem tudtam, honnan. Építkezni kezdtünk, kihoztam egy magyar céget januárban. Emiatt sokáig a munkatársaimmal azt hittük, oda folyt el a pénz, de végül kiderült, hogy nem, Tamás lopott meg engem.

Bizalmi emberem volt. Amikor rájöttem, mit tett, összehívtam az ingatlanrészlegem dolgozóit, és szembesítettem őt a tettével a többiek előtt. Elismerte, hogy ellopta a cég pénzét, hogy kézzel hamisította meg az elszámolási papíron lévő összegeket. Azt is mondta: miért kellene bocsánatot kérnie, mert ő „csak kivett a tortából egy szeletet”. Így fogalmazott. Csak azt felejtette el, hogy a torta nem az övé. Meg kell kapnia a büntetését!

Forrás: Bors