– A Hódtó városrészt érintő legfontosabb aktualitás a közelmúltban átadott játszótér, valamint a Hódtó utca felújítása – kezdte Cseri Tamás. Mint elmondta, az utcában a fedlapokat egyenesbe hozták, újraaszfaltozták az utat. Ezen kívül a buszmegálló és a bicikliút közé egy járda épült, ami biztonságosabbá teszi a közlekedést. Jelenleg a szervizutat aszfaltozzák, valamint a garázsbejárók előtt is kátyúznak.

A települési képviselő megemlített további vásárhelyi fejlesztéseket is, például a kórház bővítését és a Szent István Városrehabilitációs Programot, melynek keretében egymilliárd forintból újul meg a Szent István tér.

A fórumon Bánfi Sándorné problémaként jelezte, hogy a Kistópart utcán új szomszédjai vannak, akikkel közös a porta is. A lakók olyan kutyát tartanak, amelyet ajánlatos lenne megkötni. Az eb sok bosszúságot okoz, például megrágta a több tízezer forint értékű csengődrótot is. Bánfi Sándorné már bejelentést is tett. Cseri Tamás válaszként elmondta, utánajár, hol tart az ügy és ilyen esetben ki az illetékes.

Hegyi Endre arra panaszkodott, hogy az Eszperantó utca 8. szám előtt már évek óta ugyanaz az autó parkol, egy lépést sem tesznek vele. A települési képviselő kifejtette, értesült az esetről, de az autó iratai rendben vannak, mindent fizet a tulajdonos. Hozzátette, a városrészben több ilyen járműről is tudnak.

Az egyik Ormos Ede utcai háztömb mögött a padnál éjszakánként fiatalok italoznak és hajléktalanok hangoskodnak – jelezte Szépe Mária. Cseri Tamás elmondta, ha bárki ilyet észlel, egyből értesítse a rendőrséget.

Megyeri József