EnterHód Vásárhelyi KS – Szolnoki Olaj KK u23
84-53 (24-8, 19-15; 19-17, 22-13)
——————————————————————————————————————
NB I/B-s felnőtt kosárlabda mérkőzés
Hódtói Sportcsarnok, 400 néző – vezette: dr. Varga, Torzsa és Borgula
Kosársuli: DRAHOS 12/6, Czibere 14/9, VAS 17/3, Mócsai 3, Gruda 7,
csere – Nyilas 7/3, Kukla 3, Rostás I. 5, Vejinovic 4, Marinkovic 4, Rostás G. 6, Szilágyi 2
Vezetőedző: dr. Elek András, edző: Utasi Gábor

Két perc alatt három támadásból 8 pontot dobtak Drahosék, miközben egyet sem kaptak. Rögtön időt is Zorán Kmézics, a szolnokiak edzője – sikerrel (8-4). Vas Péter azonban nem tudott dobást hibázni, így 17-4-re nőtt a hazai előny. 19-8 után a fiatal Rostás Imre percei következtek, öt szerzett pontjával 24-8-ra zárult a negyed.

A második tíz percben már több hiba csúszott a játékba, de a csapat mentségére szolgáljon, hogy a legkülönfélébb összeállításban játszottak. Drahos és Gruda révén 40-15 lett az eredmény, de a figyelmetlenebbé váló védekezés és a nem túl fegyelmezett támadások miatt lecsökkent az előny. Így is nem várt különbségű eredmény állt a táblán szünetben: 43-23.

A szünet a szolnoki fiataloknak tett jót, az alapos fejmosás után magukra találva egálra hozták a második félidő elején a következő nyolc percet. (50-31, majd 58-40) Ebben az időszakban Nyilas játszott jól és eredményesen. Feltűnő volt, hogy a tavalyi idény legjobb vásárhelyi játékosa, Marko Marinkovic mennyire nem találta a helyét. Mentségére szolgáljon, hogy félig  még sérült, de a hat kihagyott dobás azért így is sok. A játékrész végén a visszaállt Vas újabb pontjaival sikerült kicsit növelni az előnyt.

Az utolsó tíz perc (az addig bizony gyengélkedő) Cziberéé volt, aki öt perc alatt bevágott három nyolcméteres triplát, majd egy szép betöréssel növelte pontjai így meglett a “közte harminc”: 77-47.
Az utolsó percekben Rostás Gábor brillírozott: szerzett labdákból gyorsan összekapart öt pontot – pedig még ziccert és büntetőt is hibázott.

A 84-53-as végeredménynél többet mond a statisztika, mely szerint a Kosársulinak 113 VAL érték jött össze (Drahosnak 27, Vasnak 24), míg a szolnoki csapatnak mindössze 30…

dr. Elek András vezetőedző: “Nagyon erős csapatunk van, hiszen közepes teljesítménnyel is simán nyertünk. A védekezésünk nagyjából helyén volt, támadásban több volt a hiba. Hazai pályán viszont a 15/26-os büntető értékesítés elég gyenge. Nem kis gond a 12 kiváló játékos forgatása, de majd belejövünk Utasi Gabival.”

 

Forrás: dr. Elek András