vasárnap 18.00 EnterHód Vásárhelyi KS – Szolnoki Olaj KK u23

A Kosársuli csapata alaposan megerősödött a tavalyi bajnoksághoz képest. Igaz, hogy a vásárhelyi kosárlabdasport nagy ígéretei, a Czuprák-Dani-Schéda trió távozott, de helyettük négy remek játékos érkezett.

Az öt év után visszatért Drahos Gábor személyében végre egy klassis irányító szervezi játékot. Drahi ugyan 34 éves, de sem gyorsasága, sem állóképessége nem csökkent. Remekül dob, jól védekezik, sokéves “A” csoportos rutinjja rengeteg plussz jelent régi/új csapatának. A 21 éves Gruda Gergely is hiányposztot fog betölteni – igazi 5-ös pozíciójú center, aki szintén az első osztályból, a Kecskemét csapatából érkezett. Szegedre jár egyetemre, azért volt a váltás részéról. Az 1994-es születésű Rostás Imre és Gábor Sopronból tért haza nevelőegyesületébe. Az utánpótlás válogatott Imre máris hasznos és eredményes tagja a csapatnak, Gábor inkább a jövő ígérete.

A tavalyi csapat húzóemberei valamennyien maradtak, és nagy ambícióval készülnek augusztus eleje óta. Czibere, Vas, Nyilas, Kukla rutinja és ponterőssége szinte egyedülálló az egész bajnoki mezőnyben. A sérüléséből felépült 21 éves Marinkovic tehetségével, csupaszív  játékával tavaly is a legeredményesebb vásárhelyi volt. Remek fizikai adottságokkal, kiváló dobókészséggel rendelkezik és szerb mentalitásával bárki ellen érvényesülni tud. Mócsai Milán az egész NB I/B-s mezőny talán legjobb védőjátékosa, aki immár eredményességben is kezd javulni. Vejonovics és Szilágyi játékára remélhetőleg jó hatással lesz Drahos jelenléte – és mindketten jóval megbízhatóbb játékosokká válnak ebben a szezonban.

Utasi Gábor edző az elmúlt hetek kemény munkájával remekül felkészítette az EnterHód csapatát. Öt felkészülési meccset nyert magabiztosan a vásárhelyi együttes, csak a hatodikon – az “A” csoportos Szedeák ellen kaptak ki.

A Szolnokról keveset lehet tudni. Egy biztos, a felnőtt csapathoz hasonlóan szerb irányítás mellett edzenek, és fognak játszani. Bizonyára agresszív védekezés, és lendületes támadójáték várhatő tólük. Legjobbjuk az 1993-s születésű vajdasági bedobó, Luka Markovics, aki döntő szerepet vállalt a nyár elején a magyar u20-as válogatott feljutásában az Európai “A” divizióba.

A Vásárhely mellett az erősebb játékosállomány, kosarasainak magassági fölénye, és hatalmas NB I-es rutinja szól. Ehhez járul a hazai pálya, a csapat lendületes, lelkes, motiváltabb játéka, és a nézők (várhatóan) fergeteges bíztatása. Továbbra is ingyenesen tekinthető meg a mérkőzés. Minél többen lesznek a lelátón, annál nagyobb lesz az esély az EnterHód csapatának sikerére.

Hajrá Kosársuli!!! Hajrá Vásárhely!!!

 

dr. Elek András