Szombaton délután a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban megnyílt az „Ilyen voltunk” kiállítás, melyen 1993 óta készült fotók és tárgyakat lehet megcsodálni. A színház teremben kulturális műsorral kedveskedtek, majd a város tortájának felvágására került sor. Akadt bőven dolguk a szervezőknek, ugyanis a helyiek által elkészített közel harminc torta fogyott el az este folyamán.

Nem sokkal később megérkezett a nap sztárvendége, az X-faktorból ismert Baricz Gergő. Az énekessel fellépése előtt beszélgettünk, aki elmondta, mivel nincsenek előzmények, nem jövök ide, és nem mérem fel a terepet, ezért a fellépésem előtt szeretem megnézni, hogy milyen a közönség és, hogy milyen a technika. Annyira változatosak a helyszínek, hogy erre nem lehet előre felkészülni és ez már egy jól bevált nálam – tette hozzá a gyergyószentmiklósi fiatalember. Érdekesség, hogy dr. Ávéd László – akinek szobrát avatták fel a nap folyamán – is erről a településről származik.

A műsor is a közönségtől függ. Én egy kicsit melankó dalszerző vagyok, de, hogy a közönség ne vágja fel ereit (mosolyog), cd alapról is előadok majd – tette hozzá Baricz Gergő, aki elmondta, hogy a nemrég kezdődő X-Faktorba is belenézett már, de fellépései miatt nem tudja folyamatosan nyomon követni.

A zenész társadalomba kezdenek elismerni, úgy érzem, egyre inkább kezdenek elfogadni. Haladok a karrieremmel, de képzem is magam, hiszen nemcsak a népszerűség miatt csinálom – tudtuk meg az énekestől, akinek korábban hosszú távú tervei voltak, de most szakított ezzel a módszerrel. „Jelenleg van egy új dalom, amihez most készítjük a klippet. Már sikerült biztosítani a helyszínt, és most nagyon izgatott vagyok emiatt” – zárta Baricz Gergő, aki nagy sikert aratott Mindszenten is.

A fellépés után tűzijátékkal és utcabállal zárták a napot.

A programok vasárnap tovább folytatódnak, melyekről természetesen a promenad.hu-n is beszámolunk.