A miniszterelnök az 1241 érvényes szavazatból 1240-et kapott. A küldöttek a Millenáris Parkban megválasztották a Fidesz négy alelnökét is: újra bizalmat szavaztak Kósa Lajosnak (1236 szavazat),Pelczné Gáll Ildikónak (1160 szavazat) és Pokorni Zoltánnak (1082 szavazat), a leköszönő Varga Mihály helyett pedig Lázár Jánost (1005 szavazat) választották alelnökké.

Orbán: Magyarország erősebb, mint volt

Magyarország működik, erősebb, mint volt, és jobban teljesít, mint korábban – mondta Orbán Viktor újraválasztott pártelnök, miniszterelnök a Fidesz XXV. kongresszusán szombaton.

Beszéde elején úgy fogalmazott, hogy 2010-ben, amikor elvállalta a miniszterelnökséget, nem tolongtak a jelentkezők: egyikük már “a ciklus közben nyúlcipőt kötött”, és lasszóval kellett keresni bátor utódját. A “casting” győztese gyorsan az emberek “nyakába sózott” egy megszorító csomagot, végül ő is angolosan távozott. Szavai szerint a baloldali kapitányok itt hagyták Magyarországot, a zátonyra futtatott hajót, és egy luxusjachtról nézték annak süllyedését. Mostanra azonban megint vonzó a kormánykerék, mert a hajó újra működik – mondta a kormányfő.

2014 a rezsiharc éve lesz

2014 a rezsiharc éve lesz, és a harc terepe a választás – mondta Orbán Viktor. A pártelnök úgy fogalmazott, a helyzetet felmérték, erőiket számba vették, és minden jel arra mutat, hogy Magyarország polgárai felsorakoztak, a küzdelem sikeres megvívásához szükséges nemzeti egység létrejött, és fennáll. A miniszterelnök hozzátette: a kormány egységes, a parlamenti kétharmad sértetlen, Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy a győzelem esélyével bocsátkozzon egy ilyen nehéz hazai és nemzetköz küzdelembe.

Magyarország nem hagyja magát, nem vagyunk és nem leszünk Európa szolgái – szögezte le, hozzátéve: nem vagyunk és nem leszünk sem a bankok, sem a nagyvállalatok szolgái, “mi magyarok a magunk urai vagyunk és nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, miként seperjünk a saját házunk táján”.

Orbán Viktor rögzítette: meg fogják védeni Magyarország gazdasági függetlenségét és a méltányos közteherviselés érdekében tett legújabb lépést, a rezsicsökkentést is.

Orbán: aki nem ad bele mindent, jön nekem 25 évvel

A jövő évi választás előtti munka elvégzésére buzdította a Fidesz XXV. kongresszusának résztvevőit Orbán Viktor újraválasztott pártelnök, miniszterelnök szombaton.

Minden voksra szükség van, és az összes begyűjthető szavazatot be is kell gyűjteni – mondta a tanácskozást záró beszédében a kormányfő, felhívva a résztvevők figyelmét, hogy ehhez mindenkinek minden munkát el kell végeznie a maga területén, nem lehet kiengedni, nem lehet lazítani, lustálkodni.
“Győzni fogunk, de csak úgy (…), ha fel tudunk nőni a feladathoz” – hangsúlyozta.

Szavait azzal zárta, hogy Magyarországnak már csak egy csatát, a gazdasági függetlenség csatáját kell megnyernie. “Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, nem ad bele mindent, és nem teszi meg azt, amit a helyzet megkövetel, az jön nekem 25 évvel” – mondta Orbán Viktor a politikában eltöltött éveire utalva.

Forrás: szegedma